Sport

Vay Ádám lett a legjobb kapus, két magyar az álomcsapatban

Vay Ádám lett a legjobb kapus a szombaton zárult budapesti divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságon, amelynek álomcsapatában helyet kapott a magyar válogatott csatára, Sebők Balázs is.

A minden idők talán legszorosabb és legkiegyenlítettebb divízió I/A-s világbajnokságán a versenyigazgatóság döntése nyomán a legjobb védő a brit Ben O’Connor, a legjobb csatár pedig a szlovén Jan Urbas lett. A vb legponterősebb játékosa a kazah Roman Sztarcsenko volt, aki hat gólja mellett két asszisztot jegyzett – négy gólt és egy asszisztot az utolsó meccsen, a lengyelek ellen ért el.

A média képviselőinek szavazatai alapján a torna legértékesebb játékosa a brit Brett Perlini volt, míg a torna álomcsapatában a kapus Vay, a két védő O’Connor és a szlovén Sabahudin Kovacevic, a három csatár pedig Perlini, Sztarcsenko és Sebők lett.

Mint ismert, a magyar válogatott 15 másodpercre volt az A csoporttól, de végül szétlövésben kikapott a britektől. Nagy-Britannia és Olaszország jutott fel, Lengyelország kiesett.

A végeredmény

1. (és feljutott) Nagy-Britannia 11 pont
2. (és feljutott) Olaszország 9
3. Kazahsztán 9
4. MAGYARORSZÁG 7
5. Szlovénia 6
6. (és kiesett) Lengyelország 3

Pontazonosságnál egymás elleni eredmény rangsorolt.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik