Élő Sport

Hoki-vb: elátkozott meccsen kaptunk ki Szlovéniától

A magyar jégkorong-válogatott 4-1-re kikapott Szlovéniától a budapesti divízió I/A-s világbajnokságon. A mieink remekül játszottak, Sebők Balázs révén pedig parádés gólt is szereztek, azonban nagyon pechesek voltak, a szlovének pedig most nem hagytak ki a helyzeteiket. A mieink így három mérkőzés után egy győzelemmel és két vereséggel állnak.

Szerdán a harmadik mérkőzését is lejátszotta a magyar válogattt a hazai rendezésű vébén és az a Szlovénia volt az ellenfél, amely meglepetésre két vereséggel kezdett, ráadásul a brit-lengyel duót nem tudták megverni.

Várható volt, hogy nekünk fognak esni, de hogy közben mi ne is játsszunk jól, az egy kicsit sok volt. Az első harmadban nagy különbség volt a két csapat között, viszont csak egyetlen gól, mert Vay Ádám parádézott a magyar kapuban, csak ebben a játékrészben 23(!) védése volt, ami máskor egy mérkőzésre elegendő lövés. Egyedül egy távoli bomba fogott ki rajta, Aleksandar Magovac volt az elkövető.

A második harmadnak jó tempóban vágtunk neki, a 26. percben pedig jött is az egyenlítés, Sebők Balázs emberelőnyben fűzött be három szlovén védőt és lőtt a kapuba. Ez alighanem a világbajnokság egyik legszebb gólja volt.

Nem sokkal később ismét a szlovének kerültek előnybe, majd a harmad végén iszonyatosan nyomtak, kapuvasat is lőttek, de Vay ismét nagyon fontos védésekkel segítette a csapatot. Meccsben tartotta lényegében a válogatottat.

Nagyon megnyomtuk a harmadik harmad elejét, a szlovének sokszor azzal megszenvedtek, hogy egyáltalán kijussanak a harmadukból. A 49. percben meg is volt a lehetőség egy tökéletesen kijátszott akció végén az egyenlítésre, de Hári János az üres kapunál is a vasra lőtt.

Az 56. percben aztán jött a hidegzuhany, egy kiugrás végén Bostjan Golicic szerzett olyan gólt, amit elsőre nem is látott bent a játékvezető. Visszanézték és egyértelműen gól volt. Bő három perccel a vége előtt a kapust is levittük, de egyből góllal büntetett Szlovénia. 4-1-re kikaptunk.

Az összefoglaló:

Az eredmény nem tükrözi a valóságot, ennél sokkal szorosabb mérkőzés volt, a harmadik harmadban a magyar válogatott lehokizta ellenfelét. Aztán mégis elveszítette 2-0-ra ezt a húsz percet. Így egy győzelemmel és két vereséggel állunk, csakúgy, mint a szlovénok és a lengyelek.

Csütörtökön a lengyelekkel játszunk.

Eredmény – divízió I/A, 3. forduló

Magyarország – Szlovénia 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)
Gólszerzők:
Sebők (26.) illetve Magovac (7.), Urbas (30.), Golicic (56.), Kovacevic (57.)

Magyarország: Vay Ádám (Rajna Miklós) – Pozsgai Tamás, Stipsicz Bence, Sebők Balázs, Hári János, Erdély Csanád – Kevin Wehrs, Varga Arnold, Galló Vilmos, Andrew Sarauer, Sofron István – Gőz Balázs, Garát Zsombor, Nagy Gergő, Vas János, Magosi Bálint – Szirányi Bence, Benk András, Nagy Krisztián, Kóger Dániel, Chsritopher Bodó


Az állás: 1. Kazahsztán 6 pont (9-4), 2. Olaszország 6 (8-4), 3. Nagy-Britannia 6 (9-10), 4. Szlovénia 3 (7-8), 5. Lengyelország 3 (8-10), 6. Magyarország 3 (4-9)

Fotó: MTI/Czagány Balázs

Újabb magyar emberelőny

Magovec nem bír magával, fogásért ül ki. Bő két perc van hátra, reméljük idő előtt kiegészülnek a szlovének.

Micsoda védés!

Gyönyörű magyar támadás végén Sofron készítette le a pakkot Sarauernek, aki kapásból lőtt, de Koselj gyönyörűn zárta a szöget, majd rátenyerelt a korongra. Kár érte.

Vay Ádám tartja most a csapatot

Berendezkedtek emberelőnyben a szlovénok a magyar harmadba, záporoztak a lövések Vay kapujára, de a magyar portás állja a sarat. Kihúztuk ezt a hátrányt is.

Újabb magyar emberhátrány

Isméz izzasztó pillanatok elé nézünk, itt a második magyar kiállítás, Sofron ül ki gáncsolásért.

Sebők lőtte szét a szlovén kapust

Sajnos nem a hálót :(. Hári várta ki a megfelelő pillanatot, egy keresztpasszal helyzetben hozta a tök üresen álló Sebőköt, aki életerős lövést eresztett el, de pont középre lőtt, kipattanó sem volt Koseljről. Nem sokkal később lepergett az emberelőnyünk, ez volt a legnagyobb helyzetünk.

Hátrány után emberfór

Sebőköt akasztotta a gólszerző Magovac, úgyhogy most előnyben játszhatunk. Mondjuk az első két lövés az övék volt.

Mit hagyott ki Vas János!

Kroselj majdnem elintézte nekünk az egyenlítést! A szlovén kapus kissé furcsán akarta megjátszani a korongot, nem is sikerült neki, Így Vas János ugyan háttal, de az üres kapura húzhatta rá a pakkot, a csapatkapitány azonban, ha centikkel is, de eltévesztette a ketrecet. Kroseljnek egyébként eltört a botja, hosszú ideig anélkül játszott, de ezt nem tudtuk kihasználni.

Na, most lesz nehéz dolgunk

Jó hír, hogy nem fogt meg a magyar csapatot a bekapott gól, egyből utána volt egy nagy helyzete Magosinak. A rossz hír, hogy Nagy Krisztiánt kiállították, emberhátrányban vagyunk.

Bombagóllal vezet Szlovénia

Hatalmas gólt szerzett Szlovénia, amely először vezet ezen a világbajnokságon. A védő Aleksandar Magovac lopta a távolságot, de azért így is messziről lőtte ki a rövid felső sarkot.

Óriási magyar helyzet

Sebők léphetett ki, de nem tudta átverni Kroseljt. Míg a kimaradt lehetőség miatt bosszankodtunk, addig a magyar kapu előtt volt nagy kavarodás, de a védőink fontos pillanatban tisztázni tudtak.

Vay munkában

Elsősorban a magyar harmadban folyik a játék, Vaynak kell résen lennie, mert elég kellemetlen szögekből lőnek a szlovének, márpedig Vay Amerikában védett egész szezonban, ott más a pálya mérete, ezáltal a lövőszögek is. Már hétszer kellett védenie a magyar kapusnak. Lesz dolga.

Erős kezdés mindkét oldalon

Ahogyan az várható volt, egymásnak estek a csapatok, már mindkét kapusnak akadt védeni valója. Nem csoda, konkrétan a végső célokat meghatározó mérkőzés ez mindkét oldalon: a győztes a feljutásért lesz harcban, a vesztesnek pedig hátrafelé is nézelődnie kell majd.

Vay Ádám a kapuban ismét

Így áll fel a magyar válogatott a szerdai meccsen: Vay Ádám (Rajna Miklós) – Pozsgai Tamás, Stipsicz Bence, Sebők Balázs, Hári János, Erdély Csanád – Kevin Wehrs, Varga Arnold, Galló Vilmos, Andrew Sarauer, Sofron István – Gőz Balázs, Garát Zsombor, Nagy Gergő, Vas János, Magosi Bálint – Szirányi Bence, Benk András, Nagy Krisztián, Kóger Dániel, Chsritopher Bodó

Olvasói sztorik