Sport

Most már kijelenthetjük, hogy a budapesti hokivébén bármi megtörténhet

Foglalkoztunk már vele, hogy a magyarok következő ellenfele, a szlovén válogatott milyen meglepően rosszul kezdte a budapesti divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságot, erre a szerdai játéknap is egy érdekes eredménnyel indult.

Merthogy az olaszok nagyon elverték a kazahokat.

Az elején volt igazán nagy a két rivális közti különbség, az olaszok pedig az első harmadban Peter Hochkofler és Diego Kostner góljával el is léptek 2-0-ra. Talán joggal várhattuk, hogy Kazahsztán majd megnyomja a második játékrészt, de elég súlytalanok voltak a támadásaik, közben Sean McMonagle háromra növelte a különbséget. Bár a harmadik harmadra összekapta magát a kazah csapat, összességében elég simán kikapott. Andreas Bernard kapott gól nélkül hozta le a meccset.

És akkor most egy kis matek. Mi kikaptunk a kazahoktól, ők most az olaszoktól, mi meg ugye 3-2-re vertük Olaszországot. Egy hármas körbeverésben, ahol az egymás elleni eredmények és gólok számítanak sajnos a magyar válogatott állna a legrosszabbul, az olaszoknak pozitív a gólmérlege (5-3), a kazahoknak egál (3-3), nekünk pedig mínuszos (3-5). Persze ez csak akkor lesz érdekes, ha ez a három együttes azonos pontszámmal végez.

A magyar válogatott 19.30-tól lép jégre, az ellenfél a két vereséggel álló Szlovénia lesz.

Eredmény – 3. forduló

Olaszország – Kazahsztán 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik