Sport

Csak a kazahok százszázalékosak két forduló után

A kazah válogatott 6-1-re legyőzte a brit együttest a budapesti divízió I/A-s jégkorong világbajnokságon, a második forduló keddi mérkőzésén. A britek nagy meglepetésre a tavaly még élvonalbeli szlovénokat verték 3-1-re, de szintén győzelemmel kezdtek a kazahok, akik éppen a mieinket verték 3-0-ra.

A britek az első fordulós formájukat hozták: már az első harmad első perceiben bevették a honosított svéd Henrik Karlsson kapuját, a rendkívül lelkesen drukkoló mintegy ötszáz brit szurkoló nagy örömére. A folytatásban is kiegyenlített volt a játék, de a játékrész végén a brit védelem emberhátrányos védekezésének hibáját kihasználva egyenlítettek a kazahok.

A második húsz percben érvényesült a papírforma, a kazahok akarata érvényesült, végül egy vitatott találattal a vezetést is megszerezték. Az elnyúlt kényszerszünet után a kazahok vették fel jobban a játék ritmusát, s tovább növelték előnyüket (3-1).

A záró játékrész elején végképp lezárta a három pont sorsát a kazah csapat, amely ezt követően fokozatosan felőrölte ellenfelét. A sok gól után kapust is cseréltek inkább a britek, akik vastapssal korcsolyáztak le a súlyos vereség után is a jégről.

Sikerével a kazah az egyetlen százszázalékos válogatott a vébén két forduló után, míg a britek a magyarokhoz, az olaszokhoz és a lengyelekhez hasonlóan három ponttal állnak. A kazahok az olaszokkal, a britek pedig a lengyelekkel mérkőznek szerdán, a magyar együttes pedig a pont nélkül álló szlovén válogatottal találkozik.

Az első két helyezett feljut a 16 csapatos elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

Végeredmény – Világbajnokság, divízió I/A, 2. mérkőzés

Kazahsztán – Nagy-Britannia 6-1 (1-1, 2-0, 3-0)

Az állás:
1. Kazahsztán 6 pont
2. Olaszország 3 (5-4)
3. Lengyelország 3 (5-5)
4. Magyarország 3 (3-5)
5. Nagy-Britannia 3 (4-7)
6. Szlovénia 0

Kiemelt fotó: icehockeyuk.co.uk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik