Sport

Érdemes visszanézni a fantasztikus magyar hokisikert – videó

A magyar jégkorong-válogatott hétfőn legyőzte 3-2-re a világelitből tavaly kiesett Olaszországot a hazai rendezésű divízió I/A-s világbajnokságon. Ez volt a magyarok második meccse és az első győzelem a kazahok elleni 3-0-s vereség után.

Vas Jánosék a mérkőzésen kétszer kerültek hátrányba, de mindkétszer egyenlítettek, másodjára épp a csapatkapitány lövésével. A harmadik harmadban a magyar részről a meccs legjobbjának megválasztott Sebők Balázs már a második perc elején betalált és innentől kezdve az olaszoknak igazán nagy egyenlítési lehetősége nem volt. Érdemes felidézni a meccs pillanatait az összefoglalóval:

Megvertük az olaszokat!

Íme, a magyar-olasz összefoglalója!

Közzétette: Sport TV – 2018. április 23.

És hogy mi lesz ezután? Örüljünk még egy kicsit a győzelemnek, aztán jön szerdán a szlovénok elleni rangadó. Épp az ő szereplésük bizonyítja, hogy ezen a világbajnokságon bármi lehet, papíron ők a legerősebb csapat, aztán mégis két vereséggel kezdtek, ráadásul a britek és a lengyelek ellen. Körömrágós napok előtt állunk.

Eredmények – 2. forduló

Magyarország-Olaszország 3-2 (0-1, 2-1, 1-0)

Lengyelország-Szlovénia 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

Az állás: 1. Kazahsztán 3 pont/1 mérkőzés (3-0), 2. Nagy-Britannia 3/1 (3-1), 3. Olaszország 3/2 (5-4), 4. Lengyelország 3/2 (5-5), 5. Magyarország 3/2 (3-5), 6. Szlovénia 0/2

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik