Sport

A 16 éves magyar lánynak sikerült, ami csak keveseknek, megvédte vb-címét

Pusztai Liza a junior női kardozók között elért szerdai harmadik helyét követően csütörtökön a kadetek versenyében megvédte világbajnoki címét a veronai korosztályos vívó-vb-n. Rabb Krisztián bronzérmes lett a kadet fiúk mezőnyében, írja az MTI.

Pusztai Liza, a BVSC 16 éves versenyzője a hibátlan csoportkör után a 64-es táblára került, melyen magabiztosan menetelt végig: az első körben olasz, majd ukrán, mexikói, ismét olasz, az elődöntőben pedig orosz riválist vert fölényesen, a legszorosabb asszója 15-11 volt a fináléig. A döntőben a papírformának megfelelően a mexikói Natalia Botellóval találkozott, aki egy nappal korábban a juniorok elődöntőjében 15-13-ra legyőzte őt. Pusztai nem ijedt meg ellenfelétől, az első pillanatoktól kezdve ő irányította a mérkőzést, amely váratlanul sima lett.

A felnőttek között tavaly Európa-bajnoki bronzérmes tehetség 10-3-ra és 13-7-re is vezetett, végül pedig 15-11-re győzött.

A fiúk versenyében Rabb Krisztián az elődöntőig szép győzelmeket aratott, legkiélezettebb csatáját a 32 között éppen csapattársával, Baaken Mátyással vívta, akit 15-14-re vert. A legjobb négyben aztán az amerikai Robert Vidovszkytól 15-11-re kikapott és ezzel bronzérmet nyert.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik