Sport

Három bronzéremmel kezdtek a vívók a junior vb-n

Három bronzérmet szereztek a magyarok a Veronában vasárnap kezdődött kadet és junior vívó-világbajnokság nyitónapján. Junior párbajtőrben Nagy Kinga (nyitókép jobb szélén), Borsody Emma (nyitókép j2) és Koch Máté állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A lányoknál 174 indulós verseny csoportköréből mind a négy magyar versenyző továbbjutott a 128-as táblára. Petri Renáta  az izraeli Hechttől kikapott, így nem jutott a legjobb 64 közé (9:15). A többiek tulajdonképpen simán léptek tovább. Gnám Tamara a belga Labrót verte (15:12), Nagy Kinga az amerikai Candrevát (15:7), míg Borsody Emma a jamaikai Simms Lymn ellen bizonyult jobbnak (15:6).

A 32 sem jelentett akadályt a hölgyeknek, de a legjobb 16 között ó. Gnám nem bírt az orosz Szoldatovával (11:15). A két magyar a nyolc közé jutást is simán vette, majd az éremért Borsody Emma pillanatok alatt leiskolázta a Petri Renátát verő izraeli Hechtet (15:7), és ezzel biztos világbajnoki érmesként készülhetett a négyes döntőre.

Koch Máté a bronzéremmel Forrás: hunfencing.hu

Néhány perccel később Nagy Kinga is legyőzte 14:9-re az erdélyi Schliert. A fényesebb érem már nem sikerült, ahogy Koch Máténak sem a 206 férfiak induló között. A Vasas 18 éves fiatalja egészen magabiztosan jutott a legjobb négy közé, de ott nem volt esélye a még kadet korú Európa-bajnok olasz Di Veroli ellen (5:15).

Vívás, kadet és junior vívó-világbajnokság, Verona, eredmények:

Nők, párbajtőr:

1. Szoldatova (orosz),
2. Falinska (lengyel),
3. Borsody Emma (edző: Kovács Iván, válogatott edző: Plásztán Attila) és Nagy Kinga (edző: Andrásfi Tibor, válogatott edző: Plásztán Attila),
…13. Gnám Tamara,
…74. Petri Renáta.

Férfiak, párbajtőr:

1. Midelton (francia),
2. Di Veroli (olasz),
3. Koch Máté (edző: Halla Péter, válogatott edző: Eitner Kinga) és Nguefack (francia), …
19. Andrásfi Tibor,
…21. Debnár Gergely,
…77. Nagy Dávid.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik