Sport

Nyáron világraszóló pólómeccset játszanak Kásásék

A magyar sportszerető közönség újra egy medencében láthatja a háromszoros olimpiai bajnok pólósokat. Az ellenfél is igazi kuriózum.

A 2017-es vizes világbajnokság után megrendezett Masters-vb legnagyobb attrakcióját kétség kívül a Dr. Kemény Dénes által vezetett háromszoros olimpiai bajnok vízilabda válogatott reaktiválása okozta.

A Kiss Gergely, Kásás Tamás, Benedek Tibor, Biros Péter, Szécsi Zoltán nevével fémjelzett sztárok tavaly szeptemberben ötször töltötték meg a lelátót és öt KO-győzelmet aratva lettek Masters világbajnokok.

Ez, a sokak számára meghatározó, kifejezetten szórakoztató közösségi élmény ejtette gondolkodóba Fetter Balázst, aki elhatározta, hogy a Millenium Masters néven futó pólósokat újra vízbe csábítja.

A jeles eseményre, a XIXO Waterpolo All Star Gálára július 31-én, a Duna Arénában kerül sor és a csütörtöki sajtótájékoztatón az ellenfél kilétére is fény derült.

Az ötletgazda, főszervező, aki maga is pólózott, felbuzdulva a tavalyi sikeren nem gondolkodhatott kicsiben; a kétezres évek elejének világválogatottját próbálják megnyerni ellenfélnek.

Kiss Gergely minderről úgy vélekedett, tavaly áldott állapotot éltek át sportolóként, a meccsek után akkora szeretet vette körül a csapat tagjait, hogy amikor megkereste őket Fetter, gondolkodás nélkül igent mondtak.

Közösen ültünk le kiválasztani az ellenfelet, mert senkit meg nem bántva, a tavalyi Masters-vb-n inkább egykor egy klubban játszó baráti társaságokkal meccseltünk, mint valós felkészült pólócsapatokkal. Azt is nagyképűség nélkül állíthatom, ahhoz, hogy kellően erős ellenfelünk legyen vagy egy aktív válogatott jöhetett volna szóba, vagy a világválogatott. Utóbbi nyert. Kásás Tomi az ötletelésnél megjegyezte, gyerekek vigyázzunk, mert akkor olimpiai és világbajnokokkal kell szembenéznünk, mire valaki megjegyezte, ne hülyéskedj Tomi, abban az időszakban mi voltunk azok…

– adott betekintést az ellenfélszerzés nehézségeibe a 40 évesen még mindig aktív OB I-es játékos Kiss. És valóban, Dr. Kemény Dénes legendás csapata 1997-2008 között a három olimpiai bajnoki cím mellett nyert két Eb-t (1997, 1999), és egy vb-t is (2003).

Ami már biztos, a világválogatott ellenfelet az öt válogatott élén is sikereket elérő Ratko Rudic irányítja majd és csapatában ott lesz a szerb Aleksandar Sapic, a horvát Frano Vican, Dubravko Simenc és Igor Hinic is. Elfogadta a meghívást az 578-szoros spanyol válogatott Manuel Estiarte is, aki azt mondta, az egykori játszótársak miatt nagyon szívesen jön Budapestre, de egy kérése lenne; mivel 2000 óta nem ugrott medencébe, nem úszott egy méter sem, játszania ne kelljen.

A Millenium-csapat edzettségi állapotáról a kapus Szécsi Zoltán annyi árult el, minden évben kellene ilyen eseményt rendezni, mert úgy legalább meglenne a cél, hogy edzettek maradjanak száz éves korukig.

A tavalyi vb-re igenis készültünk, de azóta nem nagyon jártam medencében. Persze kellően hiú a csapat. Kásás Tamás sportosabb, mint én, napi két kilométert úszik, Benedek Tibi is rendszeresen beugrik a tanítványaival játszani, Kiss Gergő pedig még aktív. Nem lesz gond, ahogy közeledik a meccs úgy edzünk majd egyre többet, csak így jönnek elő azok a finom passzok, besegítések a védekezésben, amelyek mélyen bennünk vannak

– fogalmazott a háromszoros olimpiai bajnok kapus.

A XIXO Waterpolo All Star Gálára jegyeket május végétől lehet majd megvásárolni, meglepően olcsó, átlagosan 1500 és 4000 forint közötti áron. Ahogy Fetter Balázs fogalmazott, vannak költségek, amit ki kell termelni, de az árak tükrözik, nem a haszonszerzés a cél. Első sorban lehetőséget szeretnének adni az utánpótlásnak, hogy saját szemükkel lássák ikonjaikat játszani a vízben, másrészt azokat a szurkolókat szeretnék maradandó élményhez juttatni, akik nem lehettek lelátói részesei az Aranycsapat egyetlen korábbi mérkőzésének sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik