Sport

Nőnapon döntenek a Tusupékat beperelő edző ügyében

Te barom, ha még egyszer ilyet csinálsz, megöllek!”

– ezek a szavak Shane Tusuptól, Hosszú Katinka edzőjétől, és férjétől származnak, aki tavaly áprilisban, az országos bajnokságon magából kikelve üvöltött kollégájával, Darren Warddal, aki elfelejtette benevezni a férfi váltót.

Tusup és Hosszú klubja, az Iron Aquatics később megvált az edzőtől, aki viszont a bíróságon szeretne elégtételt venni a sérelmeiért, írja a Blikk.

Ward munkaügyi és személyiségi jogi pert indított, de mivel kapott végkielégítést, így a munkaügyi percben sikerült megegyezni a feleknek. Az ítélethirdetésre március 8-án kerül sor, de az eddigi három tárgyalás során egyszer sem fordult elő, hogy mindkét érintett fél megjelent volna.

Ward úgy érzi, Tusup és az Iron Aquatics megsértette a személyiségi – az emberi méltósághoz, becsülethez és jó hírnévhez fűződő – jogait, és szerinte az Iron Aquatics valótlanul tájékoztatta a közvéleményt távozásának okáról.

“A felperes kérése továbbá, hogy a bíróság tiltsa el az alpereseket a további jogsértéstől, s kötelezze őket arra, hogy adjanak számára megfelelő elégtételt, valamint a saját költségükön biztosítsanak ennek megfelelő nyilvánosságot” – idézi a Blikk a Fővárosi Törvényszék tárgyalási jegyzékét. Ward egyébként pénzt nem, csak a perköltség megtérítését igényelte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik