Sport téli olimpia 2018

Shannon Szabadosnak nem jött össze a harmadik olimpiai arany

Az Egyesült Államok női jégkorong-válogatottja nyerte a phjongcshangi téli olimpiát, miután a csütörtöki döntőben szétlövésben győzte le a legnagyobb riválist, a címvédő Kanadát. A vezetést az amerikaiak szerezték meg az első harmad végén, emberelőnyből, de a második játékrész elején fordítani tudott a címvédő. A harmadik harmadban egy kimaradt kanadai ziccer után szinte azonnal egyenlítettek az amerikaiak, majd jöhetett a hosszabbítás, amiben nem esett gól.

A szétlövés is kellőképpen drámai volt, az idegek csatáját az USA bírta jobban (Jocelyne Lamoureux-Davidsoné a győztes gól), amely 1998 után lett ismét olimpiai bajnok.

A kanadai kapuban a dédnagyszülei révén magyar származású, Edmontonban született Shannon Szabados állt. A 31 éves játékos tagja volt a 2010-ben és 2014-ben olimpiai aranyat nyerő csapatnak, most ezüstöt szerzett.

A női jégkorong 1998-ban debütált az olimpiai programban. Kanada eddig négy aranyéremnél jár, az Egyesült Államok kettőnél. Idén a finnek lettek a harmadikok.

Eredmény – női jégkorong, döntő

Egyesült Államok – Kanada 3-2 (1-0, 0-2, 1-0, 0-0) – szétlövésben

Nyitókép: Europress/AFP/Ed Jones

Ajánlott videó

Olvasói sztorik