Sport téli olimpia 2018

Újabb két szám került veszélybe Phjongcshangban

Elképzelhető, hogy kedden és szerdán is törölni kell a programot az erős széllökések miatt a phjongcshangi téli olimpián. Az alpesi sí mai versenyeit nem lehetett megrendezni, az óriás-műlesiklást már a nap elején elhalasztották a szervezők, mivel 60-70 km/h-s szél fújt, sőt ennél is erősebb lökések is érkeztek.

A női slopestyle hódeszka-verseny döntőjét megrendezték ugyan, de nagy port kavart a snowboardosok körében, mivel rendszeresen elestek a szél miatt.

Az előrejelzés sem holnapra, sem szerdára nem mutat változást. Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy nagy széllökések mellett nem lehet elengedni a versenyeket. Holnap nagyon nehéz napunk lesz. Vagy éppenséggel nagyon könnyű, mert ha felkelünk és nem működik a sígondola, akkor annyi

– mondta a kissé fatalistává vált versenyigazgató, Markus Waldner, a téli olimpiai alpesisí-versenyek igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a szervezők abban reménykednek, hogy csütörtökön végre lehet versenyezni a csongszoni alpesisí-pályákon, az előrejelzés is azt ígéri, hogy az időjárás kedvezőbbre fordul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik