Sport téli olimpia 2018

A női hódeszkások döntőjébe is beleszólt az időjárás

A címvédő amerikai Jamie Anderson nyerte meg a női hódeszkások slopstyle-versenyét a phjongcshangi téli olimpia hétfői versenynapján. A kellemetlen, erős szél alaposan megnehezítette a versenyzők dolgát ebben a számban, az eredeti rajtot közel másfél órával kellett eltolni a szűnni nem akaró széllökések miatt.

A rendezők döntése alapján hétfőn a kvalifikációt nem tartották meg, hanem mind a 26 induló a döntőben szerepelhetett, és mindenki kétszer mutathatta be trükkjeit a különböző ugratókon és korlátokon. A szabályok szerint a két futam eredményeit nem összegezték és nem is átlagolták, hanem minden versenyzőnél a jobbik pontszám rangsorolt.

Legjobann a címvédő Jamie Anderson birkózott meg az időjárási viszonyokkal, az első futam utolsó csúszójaként szép stílusban, hiba nélkül mutatta be ugrásait, 83 pontot szerzett. A második sorozatban Anderson szintén az utolsó induló volt, viszont senki sem tudta megelőzni pontszámban, ezért úgy csúszhatott másodjára, hogy biztosan övé lesz az aranyérem.

Az ezüstérmet a kanadai Laurie Blouin szerezte meg végül, míg a bronzot a Szocsiban Anderson mögött második finn Enni Rukajärvi.

Végeredmény – hódeszka, női slopestyle

1. Jamie Anderson (Egyesült Államok) 83,00 pont
2. Laurie Blouin (Kanada) 76,33
3. Enni Rukajärvi (Finnország) 75,38

Fotó: AFP / Martin BUREAU

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik