Sport téli olimpia 2018

Beszólt az orosz gyorskoris, vizsgálat indul ellene

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság vizsgálatot indított Szemjon Jelisztratov ellen, miután csúnyán beszólt a gyorskorcsolyázó. A sportoló szombaton szerzett bronzérmet a téli olimpián 1500 méteren rövidpályás gyorskorcsolyában, amivel önmagában nem lett volna gond, csakhogy beszéde finoman szólva is bicskanyitogatóra sikerült.

Nagyon boldog vagyok, hogy ez összejött. Főleg, ha megnézzük, milyen állapotban van az orosz sport. Ezt az érmet azoknak ajánlom, akiket kemény és sportszerűtlen eszközökkel eltiltottak az olimpiától. Ez a ti érmetek is!

– utalt burkoltan arra a tényre Jelisztratov, hogy az oroszok olimpiai zászló alatt szerepelhetnek hazájuk lobogója helyett, mivel államilag támogatott doppingprogramot lepleztek le az országban.

A NOB jelezte, vizsgálatot indított a gyorskorcsolyázó ellen, mert szavaival több szabályt is megszegett. Egyrészt az olimpián egyetlen sportoló sem tehet politikai jellegű nyilatkozatot, másrészt az olimpián induló oroszokra még szigorúbb előírások vonatkoznak, nem nevezhetik nevén Oroszországot, nem használhatják az orosz zászlót és jelképeket, nem énekelhetik az orosz himnuszt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik