Sport téli olimpia 2018

17 éves fiú szállította az első amerikai aranyat a téli olimpián

Az amerikai Redmond Gerard nyerte a férfi snowboardosok slopestyle-versenyét a phjongcshangi téli olimpián.

A mindössze 17 éves győztes az első két futamban hibázott, az utolsó lecsúszásánál azonban szép és pontosan kivitelezett trükköket, illetve ugrásokat mutatott be, így az élre állt, az utána következők pedig már nem tudták megelőzni őt. Utolsó körében egy tripla corkot is bemutatott, miközben csinált egy 1440 fokos fordulatot is.

Gerard a döntő egyetlen amerikai résztvevője volt és az amerikai csapat első aranyérmét nyerte mpst Phjongcshangban. Négy éve, Szocsiban ugyancsak amerikai győztest avattak ebben a számban.

A második és harmadik helyen kanadai hódeszkás végzett. Közülük Mark McMorris szinte végig vezetett, de előbb Gerard előzte meg, majd a harmadik körben utolsó indulóként Max Parrot is.

A szombati selejtezőből a legjobb 12 versenyző jutott a trükkös akadályverseny vasárnapi döntőjébe, ahol három futamot rendeztek és mindenkinek a legjobb eredménye számított. A Bogvang Phoenix Havas Parkban kialakított pálya első felében korlátokon kellett trükköket bemutatni, majd a pálya második felén három nagy ugrás következett.

Eredmény – snowboard, férfi slopestyle

1. Redmond Gerard (Egyesült Államok) 87,16 pont
2. Max Parrot (Kanada) 86,00
3. Mark McMorris (Kanada) 85,20

Nyitókép: Europress/AFP/Loic Venance

Ajánlott videó

Olvasói sztorik