Sport

Eldőlt, hol folytatja Keszthelyi Vivien

Az elmúlt év végén számos lehetőség körvonalazódott Keszthelyi Vivien számára, többek között Ázsiából, a Volkswagen-csoport egyik gyári csapatától is érkezett megkeresés, mely együtt járt volna a felkészülésnek a márka saját akadémiáján való folytatásával. Mára azonban biztossá vált, hogy a még mindig csak utánpótláskorú, 17 éves magyar pilóta továbbra is Európában, az Audi gyári tehetséggondozójának, az Audi Sport Racing Academynek tagjaként folytatja pályafutását.

A magyar pilóta azt követően, hogy tavaly az Audi Sport TT Cup rangos és kemény mezőnyének versenyzőjeként gyűjtött értékes tapasztalatot, pályafutása következő lépcsőfokaként kategóriát lép. A TT Cupban szerzett tapasztalatok sokat segítettek Keszthelyinek abban, hogy egy lépéssel közelebb kerüljön a túraautózás csúcsát jelentő, hátsókerék-meghajtású, 500-600 lóerős GT, illetve DTM versenyautókat felvonultató sorozatokhoz.

A magyar tehetségnek továbbra is egyre nagyobb kihívásokat keresnek a szakemberek, és hangsúlyozzák, a 2018-as idény is elsősorban a tanulásról és a tapasztalatszerzésről szól majd, mivel külföldi versenytársai várhatóan komoly előnyben lesznek vele szemben az autósportban eltöltött évek számát és a rutint illetően.

Nagyon várom már a következő idényt, bár tudom, nem lesz könnyű dolgom, hiszen valószínűleg olyan pilóták ellen kell majd harcolnom, akik folyamatosan, akár több sorozatban is versenyezhetnek egyszerre. Ezzel együtt elszántan készülök, és alig várom, hogy kialudjanak a lámpák

– mondta Keszthelyi Vivien.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik