Sport

Versenypálya után közúton is vezethet Keszthelyi Viven

Keszthelyi Vivien a versenypályán évek óta bizonyítja, hogy jól vezet, közúti jogosítványt azonban csak szerdán kaphatott, mivel nem rég múlt el 17 esztendős. A forgalmi vizsgákon általában ötven percig tartó tesztelést negyven perc alatt, hibapont nélkül lezavarta a fiatal pilóta.

Az Audi Sport pilótaképző akadémiájának egyetlen magyar tagját sikeres vizsgája alkalmából az autógyár magyarországi leányvállalata is meglepte: élete első útját az egyik legerősebb utcai sportautóval, egy RS5-ös modellel tehette meg.

Fotó: Team VRS

Keszthelyi Vivien 2015-ben a Swift Cup Europe sorozat harmadik helyén végzett, 2016-ban a túraautó -2000 cm3-es kategóriájának magyar bajnok volt, 2017-ben pedig az Audi Sport TT Cupban nyújtott teljesítményének köszönhetően minden idők legfiatalabb magyar pontszerzője lett a nemzetközi sorozatok tekintetében. Az idei szezonnal kapcsolatos hivatalos bejelentésre ugyan még várni kell.

A debreceni születésű versenyző, akiről már 15 évesen cikkezett a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) magazinja, tavaly a Forbes „top 30 fiatal” listájára került fel, az idei év elején pedig egy magazin a legsikeresebb hazai hírességek sorába választotta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik