Sport

Ázsiából kapott ajánlatot Keszthelyi Vivien

Továbbra is zajlanak a tárgyalások arról, hogy Keszthelyi Vivien, a magyar autósport történetének valaha volt legfiatalabb, nemzetközi túraautó sorozatban pontot szerzett pilótája hol folytatja pályafutását.

Amikor az elmúlt szezon végén az Audi bejelentette, hogy nem folytatja a TT Cup megrendezését a versenyző csapata rögtön megkezdte a tervezést 2018-ra.

Legutóbb a Volkswagen csoport egyik gyári csapatnál való ázsiai szereplés lehetősége is körvonalazódott, azonban Keszthelyi menedzsmentje úgy döntött, inkább Európában tartanák a magyar pilótát.

Egy esetleg ázsiai szereplés több szempontból is nehézségekkel járna. Egyrészt Vivien az Audi versenyzőakadémiáját csak Európában tudja folytatni, emellett pedig a rengeteg utazás, illetve a mindkét kontinensen jelentkező marketing- és médiakötelezettségek további terheket rónának az amúgy is rendkívül elfoglalt pilótalányra.

– áll a menedzsment közleményében.

A felkészülés mellett Vivien az Audi Hungária meghívására a győri gyárban nyerhetett bepillantást többek között a TT-k születésébe is. Az Audi Sport Racing Academy egyedüli magyar tagja a tervek szerint pályafutását a 2018-as idényben is komoly nemzetközi sorozatban folytatja, mely megnyithatja számára az utat a legmagasabb színvonalat képviselő széria, a DTM felé is, ahova első magyarként kerülhetne be.

Fotó: TeamVRS

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik