Élő Sport

Super Bowl-győztes a Philadelphia Eagles

A Patriots tízből nyolcszor megverte volna az Eaglest, de az 52. Super Bowlt az Eagles nyerte.

A Philadelphia először, vagy a New Englad hatodszor? Ez volt az este legfontosabb kérdése az LII Super Bowl előtt. A meccset Minneapolisban rendezték, az amerikai himnuszt pedig Pink énekelte.

A meccs eleje a Phillyé volt, bár volt egy mezőnygólváltás az első negyedben, egy touchdownnal az Eagles került előnybe, még ha ki is maradt a jutalomrúgás. A második negyed egy kihagyott Pats mezőnygóllal indult, majd az Eagles szerzett TD-t, de az extra pont megint kimaradt.

Kapaszkodott a New England, de Tom Brady nem tudott elkapni egy könnyűnek tűnő trükkös passzt. Utána Nick Foles megmutatta, hogyan kell ezt, TD-t ért el, ezúttal pedig jött a plusz egy pont is.

Miután a félidőben fellépett Justin Timberlake, utána a Patriots ragadta magához a kezdeményezést, a negyedik negyed elejére pedig fordítani tudtak. Nem sokáig örülhettek, egy necces, de szabályos Zach Ertz TD-vel megint fordított a Philly, majd egy mezőnygóllal a meccset is bebiztosították.

Az Eagles végül 41-33-ra nyert és története első Super Bowlját húzta be. Nem mellesleg ez volt minden idők második legtöbb pontot hozó nagydöntője.

A csereirányító Foles 373 yardot passzolt össze, ebből három TD volt, illetve volt egy elkapása, őt választották az MVP-nek. Brady 505 passzolt yarddal zárt, szintén három TD-átadással.

Eredmény – Super Bowl LII

Philadelphia Eagles – New England Patriots 41-33

Bemutatkozás és himnusz

Az a nagy igazság, hogy ez az a meccs, amin megismerkedek az egész amerikai futballal, amit úgy kerültem eddig, mint patkány a parlament csatornahálózatát. De most itt az idő, nincs jobb alkalom, mint a Superbowl.

Csapjunk is bele, mielőtt elkezdem a hülye kérdéseket feltenni szabályokról, Eaglesről, Bradyről. Felcsattant a himnusz, amiben nem volt hiba, nem úgy, mint a magyar-német meccs előtt, amikor Vikidál Gyulán röhögött a Népstadion.

Olvasói sztorik