Élő Sport

Super Bowl-győztes a Philadelphia Eagles

A Patriots tízből nyolcszor megverte volna az Eaglest, de az 52. Super Bowlt az Eagles nyerte.

A Philadelphia először, vagy a New Englad hatodszor? Ez volt az este legfontosabb kérdése az LII Super Bowl előtt. A meccset Minneapolisban rendezték, az amerikai himnuszt pedig Pink énekelte.

A meccs eleje a Phillyé volt, bár volt egy mezőnygólváltás az első negyedben, egy touchdownnal az Eagles került előnybe, még ha ki is maradt a jutalomrúgás. A második negyed egy kihagyott Pats mezőnygóllal indult, majd az Eagles szerzett TD-t, de az extra pont megint kimaradt.

Kapaszkodott a New England, de Tom Brady nem tudott elkapni egy könnyűnek tűnő trükkös passzt. Utána Nick Foles megmutatta, hogyan kell ezt, TD-t ért el, ezúttal pedig jött a plusz egy pont is.

Miután a félidőben fellépett Justin Timberlake, utána a Patriots ragadta magához a kezdeményezést, a negyedik negyed elejére pedig fordítani tudtak. Nem sokáig örülhettek, egy necces, de szabályos Zach Ertz TD-vel megint fordított a Philly, majd egy mezőnygóllal a meccset is bebiztosították.

Az Eagles végül 41-33-ra nyert és története első Super Bowlját húzta be. Nem mellesleg ez volt minden idők második legtöbb pontot hozó nagydöntője.

A csereirányító Foles 373 yardot passzolt össze, ebből három TD volt, illetve volt egy elkapása, őt választották az MVP-nek. Brady 505 passzolt yarddal zárt, szintén három TD-átadással.

Eredmény – Super Bowl LII

Philadelphia Eagles – New England Patriots 41-33

Vége!

Története során először nyert Super Bowlt a Philadelphia Eagles, 41-33 arányban győzték le a tavalyi bajnok New England Patriotst. Mindkét csapat hatalmasat küzdött, a döntő az utolsó másodpercekig izgalmas volt, de a végén az Eagles meg tudta állítani a Patst.

A mérkőzés a támadó csapatrészek nagy csatáját hozta. Az Eagles végig diktálni tudta a tempót.

Eagles TD, az állás 38-33

Nick Foles zseniális driveot vezetett. Már csak kevesebb mint 2 és fél perc van hátra. A Pats egyetlen esélye egy touchdown lehet. Bradynek nagyjából 2 perce lesz újra csodát tenni.

Q&A: Mekkora szerepük van a bírói hibáknak?

Kérdés: Volt már a meccsen vitatott döntés, pl. az Eagles touchdownját vagy az elején a brutális fejelős leterítést. Felmerült a kérdés, a bírók esetleges elfogultsága belejátszik a meccs alakulásába? Két fő két választ adott, elengedtem az egészet a fenébe.

Válasz 1.: Nem sok.

Válasz 2.: G*ci sok.

29-26

A Phillynek, viszont a Pats csinált egy TD-t. A harmadik negyed hajrájában, Brady passzát Hogan húzta be a gólterület előtt, majd védővel a nyakán bedőlt hat pontért. 3:23 van még vissza a negyedből.

Na jó, ez zseniális

Tudom, hogy Timberlake-nél már sokkal fontosabb dolgok zajlanak, és mindenkit az foglalkoztat, hogy bent vagy kint volt az a láb, de térjünk kicsit vissza a halftime-hoz. Justin Timberlake nyomott egy kötelező szelfit egy sráccal, aki annyira fiatalnak tűnt, hogy fogalma sem lehet, hogy annó miért lett híres az a csávó, aki itt sztárnak képzeli magát.

Hey Siri, ki az a Justin Timberlake?

Q&A: Felállt

Kérdés: Ha felállt a támadósor, akkor azt ne gondoljuk, hogy az valami véletlenszerű ökörködés lenne. De akkor mi alapján figuráznak?

Válasz: Az Eagles 800-féle támadó formációt tud. A támadó koordinátor dönt arról, melyiket használják. Ő nincs a pályán, kvázi edző, az irányítónak mondja el rádióhullámokon, melyik felállásban indítsák a támadást. Ennek megfelelően rendeződik el a védelem.

Timberlake szarvasos felsője jobb volt a show-jánál

Azt nem tudom, miért vette ennyire cowboyosra a stílust, de izgalmasabb volt, mint a saját tizenkét perce. Tökéletes rejtőszín, már nem érné baj az erdőben, az tuti.

Fotó: Kevin Mazur/WireImage

Basszus, csak most esett le, hogy az új lemez (Man of the Woods) a szett oka. Pedig még a hosszú cikkünket is elolvastam Timberlake albumáról és a 2004-es „bakiról”.

Ez a Justin Timberlake már senkiről nem tépi le a melltartót
Az énekes tizennégy év után tér vissza a Super Bowl félidei show-jába, melynek a valaha volt legnagyobb botrányát okozta, mégis a nemzedéke legnagyobb férfi popsztárja lett.

A Twitteren szintén unta a többség, és még NSYNC sem volt. Egy kötelező mashup rengeteg tánccal.

Prince mégis megjelent

Úgy volt, hogy nem lesz Prince-hologram a félidei műsor alatt, de azért Timberlake duettezett egy kicsit a 2016-bal meghalt énekessel. Prince szülővárosa, Minneapolis lilába öltözött.

Fotó: Christian Petersen/Getty Images

Na még egyet.

Fotó: Jonathan Daniel/Getty Images

Tom Brady vajon hány halftime show-t hagyott ki?

Nyolcat. Merthogy ez a nyolcadik döntője, és biztos van jobb dolga, mint ezeket a fellépéseket hallgatni. Főleg ezt a Timberlake-koncertet.

Justin Timberlake fellépés közben Fotó: Getty Images North Images/Gregory Shamus

Ennek így semmi értelme

Örülök neki, hogy Justin Timberlake tud táncolni, de nem értem, miért kell egy Super Bowl show-n playbackelni?!

Tök ciki. 

De már nyomja a SexyBacket, szóval akkor minden rendben.

Tessék, egy segges a half time-ból.

Fotó: Kevin C. Cox/Getty Images

Itt a félidő, mindjárt jön Justin, de előtte elemezzünk

Getty Images North A,meria/Aaron P. Bernstein

A Patriots védelme szokásosan gyengén kezdte a mérkőzést, az Eagles könnyen szerzett pontokat. Bradyék aztán elkezdtek hibázni, amit Philly kegyetlenül megbüntetett. A Pats ráadásul elvesztette Brandin Cookst is, akinek a kiütéséért mégcsak büntetést sem kapott az Eagles. Nick Foles a félidő végén aztán megalázta a New Englandet azzal, hogy egy trükkös játék végén ő maga kapta el a passzt.

Egyedül P. Diddynek mondták el, hogy hány fok lesz Minnesotában

Mínusz 17, azaz tizenhét fok van éppen a stadionon kívül, de egyedül Sean Combs, a.k.a Puff Daddy, a.k.a Puff Daddy, a.k.a Puffy, a.k.a P. Diddy, a.k.a Diddy volt az egyetlen értelmes ember, aki nem nyomiskodik és fázik a mezekben, hanem az időjárásnak megfelelően öltözött fel.

A bundát Diddyre teremtették, nem ő viseli a prémet, a prém viseli őt. 

Fotó: Streeter Lecka/Getty Images
Olvasói sztorik