Sport

Fucsovics álompontját a teniszvilág is nagyra értékelte

A legmagasabban jegyzett férfi teniszezőnk David Goffin elleni elképesztő láb közötti mentése, majd pontszerzése bekerült a Davis-kupa TOP5 legszebb pontja közé.

Hungarian Ladies Open és Hungarian Challenger

Nem árt tudni, hogy Fucsovics Márton és Babos Tímea is pályára lép hazai közönség előtt februárban. Előbbi a február 3-tól a selejtezőkkel elrajtoló, 20 millió forint összdíjazású Hungarian Challenger Openen, míg utóbbi február 18-25. között megrendezésre kerülő 250 ezer dollár összdíjazású Hungarian Ladies Open WTA-versenyen. Jegyek itt és itt vásárolhatóak a két eseményre.

A férfi tenisz-válogatott hősiesen küzdött a Davis-kupa világcsoport első körében Belgium ellen, ennek ellenére fejet kellett hajtson a pillanatnyilag nagyobb játékerőt képviselő ellenféllel szemben (3:2). Ennek ellenére apró részsikereknek örülhetünk. Ilyen például az, hogy Fucsovics Márton egészen komoly erőfeszítésre késztette a világranglista 7. David Goffint, vagy hogy a fiatal, 18 éves Piros Zsombor győzelemmel mutatkozott be a Davis-kupában.

Ilyen aprócska öröm az is, hogy a nagyvilágban az elmúlt hétvégén zajló több tucatnyi Davis-kupa találkozón lejátszott ezernyi labdamenet közül Fucsovics Márton elképesztő pazar, Goffin elleni pontszerzése bekerült az öt legszebb közé. Szerintünk mondjuk simán ez az első, más kérdés, a szervezők csak harmadik helyre rangsorolták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik