Sport

Babos nagyon belejött, Tajvanon is tornagyőztes lett

Az idei évet két Australian Open-döntővel kezdő Babos Tímea folytatta a jó formáját, és a 226 ezer dollár összdíjazású tajvani tornán egyesben ismét finálét játszhatott. A negyedik kiemelt Babosnak a 23 éves ukrán Katerina Kozlova volt az ellenfele, aki korábban a második helyen rangsorolt Csang Suajt és az ötödik kiemelt Julia Putyincevát is legyőzte.

Hungarian Ladies Open és Hungarian Challenger

Nem árt tudni, hogy Fucsovics Márton és Babos Tímea is pályára lép hazai közönség előtt februárban. Előbbi a február 3-tól a selejtezőkkel elrajtoló, 20 millió forint összdíjazású Hungarian Challenger Openen, míg utóbbi február 18-25. között megrendezésre kerülő 250 ezer dollár összdíjazású Hungarian Ladies Open WTA-versenyen. Jegyek itt és itt vásárolhatóak a két eseményre.

Babossal korábban egyszer találkoztak, és a 2015-ös meccset az ukrán nyerte Dohában 6:2, 6:4-re.

Kozlova egyből brékkel kezdte a meccset, de Babos jól reagált az elvesztett adogatásra, és visszabrékelt. 2:1-re már a magyar játékos vezetett, akinek bréklabdája volt a 3:1-hez, de ezt nem tudta pontra váltani, majd ezek után elvesztette a saját adogatását, és behívta az edzőjét, Thomas Drouet-t, aki arra biztatta, hogy legyen bátrabb, és ha hibázik, az inkább amiatt legyen, hogy felvállalt egy-egy ütést, csak nem jött össze.

Az ukrán következő adogatójátékánál Babosnak megint bréklehetősége volt, de ezt sem tudta megcsinálni, viszont Kozlova 4:3-as vezetésénél egy tenyeres nyerővel már összejött a brék, és Babos egy nagy sikítással fogadta az egyenlítést.

Úgy nézett ki, hogy rövidítés dönthet az első szettről, de 6:5-ös állásnál Babos brékelte ellenfelét, és ezzel előnybe került.

Ami nemcsak az eredményjelzőn látszódott meg, hanem a pályán is, az ukrán már nem játszott olyan pontosan, és a második játékban ismét meg tudta törni őt egy brékkel Babos. Aki dupla brékelőnybe került, mikor 4:1-nél nullára vette el Kozlova szerváját. Így aztán a meccsért és a tornagyőzelemért adogathatott Babos, aki első meccslabdájánál egy ásszal zárta rövidre a dolgokat.

Babos 1 óra 25 perc alatt győzött, és összesen 38 nyerőt ütött, ebből 12 volt ász.

Ez volt a magyar teniszező hetedik döntője pályafutása során, és harmadszor viheti haza egy WTA-tornáról a serleget. 

Korábban Monterreyben (2012) és Budapesten (2017) sikerült győznie. És legközelebb ismét hazai közönség előtt lép pályára, úgyhogy harcba szállhat a címvédésért!

“Hihetetlenül hosszú túra volt. Elképesztő, hogy így sikerült zárni: az elmúlt másfél hét alatt Grand Slam-győzelem, Grand Slam-döntő, tornagyőzelem egyesben a WTA Touron! Elképesztően jó érzés, hihetetlen élmények és érzések kavarognak bennem. A mai meccs nehéz volt, egy döntőt mindig nehezebb kezdeni. Büszke vagyok arra, hogy össze tudtam szedni magamat, és megtaláltam a megoldást. Egyre jobban játszottam, az első szett után már nagyon jól ment a játék. Nagyon jó versenyem volt” – nyilatkozta a boldog és fáradt győztes.

Taiwan Open, döntő:

Babos (magyar, 4.) – Kozlova (ukrán) 7:5, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik