Sport

Babos a döntőért játszhat az Australian Openen

Babos Tímea pályafutása során először játszhatott a negyedddöntőt párosban az Australian Openen, és társával, a francia Kristina Mladenoviccsal nem ijedtek meg a téttől, három játszmában legyőzték az első kiemelt Csan Latisha, Andrea Sestini Hlavácková tajvani, cseh duót, így készülhetnek az elődöntőre.

 Hungarian Ladies Open
Nem árt tudni,. hogy miközben Babos Tímea párosban és vegyespárosban is a döntő felé menetel, a Magyar Tenisz Szövetség gőzerővel dolgozik a február 18-25. között megrendezésre kerülő Hungarian Ladies Open WTA-verseny szervezésén. Ami biztos, a WTA-ranglista első 50 helyezettje közül nyolc teniszezőnő fogadta el a meghívást. A legnevesebb vendég a szlovák Dominika Cibulkova (26.) lesz, de eljön Budapestre honfitársa Magdalena Rybarikova (21.), a kínai Shuai Zhang (34.), a román Sorana Cirstea (36.), vagy a magyar származású, svájci Bacsinszky Tímea (38.), a szerb Aleksandra Krunic (46.), a német Tatjana Maria (47.), és a belga Carina Witthoeft (50.). A 250 ezer összdíjazású budapesti, BOK-csarnokban megrendezésre kerülő tornán természetesen Babos Tímea (51.) is rajthoz áll. Jegyek itt vásárolhatóak.

Az első játszma fordulatosra sikerült, oda-vissza brékelték egymást a felek, majd Babosék 3:3-nál elvették az ellenfél adogatását, és 5:4-nél sikerült kiszerválniuk a szettet két bréklabdát is hárítva.

A második játszmában az első kiemelt nagyon elkapta a fonalat, játékot sem engedett Baboséknak, így jöhetett a mindent eldöntő felvonás. Amelyben 3.3-nál Babosék brékeltek, de az ellenfél egyből visszavette az elbukott adogatást, így végül rövidítésre került sor, ahol Hlavackováék 4-1-re is vezetett, innen fordított 6-4-re a magyar, francia kettős, amelynek végül a harmadik meccslabdát sikerült értékesíteni.

Az elődöntőben a Hszie Szu-vej (tajvani), Peng Suaj (kínai) lesz Babosék ellenfele.

Nagyon kemény meccs volt, örülök, hogy győztünk! Rengeteg fordulat és változatosság jellemezte a negyeddöntőt, nem volt egyszerű megnyerni. Voltak pillanatok, amikor a teniszről, volt, amikor a mentális dolgokról szólt a mérkőzés. Boldog vagyok, hogy sikerült összeszednem magam, összeszednünk magunkat a rövidítésre”

– idézte a 2 óra 22 perces meccs után Babost a játékos honlapja.

Babos kedden kétszer is pályára lépett Melbourne-ben, vegyes párosban is jelenése volt, és ezt az akadályt is sikerrel vette. Az indiai  Rohan Bopannával két szettben verték a Vania King, Franko Skugor duót.

Australian Open, női páros, negyeddöntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 5.) – Andrea Sestini Hlavackova, Csan Latisha (cseh, tajvani, 1.) 6:4, 0:6, 7:6 (8-6)

vegyes páros, nyolcaddöntő:
Rohan Bopanna, Babos Tímea (indiai, magyar, 5.) – Franko Skugor, Vania King (horvát, amerikai) 6:4, 6:4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik