Sport

Babos először jutott negyeddöntőbe az Australian Openen

Babos Tímea negyeddöntős párosban az Australian Openen, miután a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán két szettben győzött a Viktorija Golubic, Nina Stojanovic svájci, szerb kettős ellen.

Hungarian Ladies Open

Nem árt tudni,. hogy miközben Babos Tímea párosban és vegyespárosban is a döntő felé menetel, a Magyar Tenisz Szövetség gőzerővel dolgozik a február 18-25. között megrendezésre kerülő Hungarian Ladies Open WTA-verseny szervezésén.

Ami biztos, az aktuális WTA-ranglista első 50 helyezettje közül nyolc teniszezőnő fogadta el a meghívást. A legnevesebb vendég a szlovák Dominika
Cibulkova (26.) lesz, de eljön Budapestre honfitársa Magdalena Rybarikova (21.), a kínai Shuai Zhang (34.), a román Sorana Cirstea (36.), vagy a magyar származású, svájci Bacsinszky Tímea (38.), a szerb Aleksandra Krunic (46.), a német Tatjana Maria (47.), és a belga Carina Witthoeft (50.).

A 250 ezer összdíjazású budapesti, BOK-csarnokban megrendezésre kerülő tornán természetesen Babos Tímea (51.) is rajthoz áll. Jegyek itt vásárolhatóak.

Pedig az első szett nem Baboséknak állt, az ellenfél ugyanis két brékkel elhúzott 4:1-re, de 4:4-nél sikerült utolérni őket. Aztán ismét jött egy brék Golubicéktól, de nem tudták kiszerválni a játszmát, Babosék pedig szettlabdát is hárítva végül 7:5-re besöpörték a szettet.

A második felvonás már jóval simább volt, csak 2:2-ig tartotta a lépést Babosékkal a svájci, szerb duó, onnantól viszont már gémet sem nyertek.

Babos először játszhat negyeddöntőt párosban Melbourne-ben, és a következő körben az első kiemelt Andrea Sestini Hlavácková (cseh), Csan Latisha (tajvani) duó vár rá és partnerére. Hlaváckovát jól ismerheti Babos, hiszen vele győzött tavaly a WTA-világbajnokságon, de aztán novemberben bejelentették, hogy elválnak az útjaik.

“Nem volt könnyű az elmúlt néhány mérkőzés, a mai sem volt egyszerű. Az első szettben 4:1-re vezetett az ellenfél, nagyon jól játszott. De úgy gondolom, mi is meccsről meccsre jobbak vagyunk, ez a legfontosabb. Kiki is egyre jobban játszik. Sokat segít a játékának és a magabiztosságának, hogy eredményesek vagyunk. Ma is kifejezetten jól teniszezett, és az eddigi mérkőzéseinken is végig küzdöttünk.

Az is nagyon fontos, hogy akármennyire is sikeres voltam tavaly, most érzem azt, hogy újra élvezem a párost. Kristinával sokkal jobban megértem magam a pályán. Kedden érdekes és nehéz mérkőzés vár ránk, és még vegyes párosban is pályára lépek, ez mindenképpen pozitív. Gyerünk tovább, előre!”

– nyilatkozta Babos a honlapján.

Női páros, nyolcaddöntő, eredmény:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 5.) – Viktorija Golubic, Nina Stojanovic (svájci, szerb) 7:5, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik