Sport

Itthon mindenki Katinkát élteti, pedig Shane munkája legalább annyira fontos

A Bors készített interjút Hargitay Andrással, az úszók korábbi szövetségi kapitányával, a téma pedig természetesen a Hosszú KatinkaShane Tusup álompár magánéleti válsága volt. Hargitay úgy véli, Hosszú karrierje szempontjából nélkülözhetetlen Tusup, mert mással nem tudna ilyen sikereket produkálni.

“Én bedobnám a mély vízbe, és adnék neki esélyt, hogy más úszókkal is hasonló sikereket érjen el. Az új módszere szemmel láthatóan működik, még ha eddig „csak” Katinkával ért is el sikereket. De három olimpiai aranyban mégis közreműködött

– magyarázta Hargitay, aki szerint Tusupnak kompromisszumot kellene kötnie, és kevésbé vehemensnek lenni, illetve jobban beilleszkedni a magyar úszótársadalomba.

“Bármennyire fájó, maximum öt év van még Katinkában. Shane-ben akár negyvenévi edzősködés is. Ez­alatt számos úszóval felérhet a csúcsra, jóval túlszárnyalhatja Hosszú olimpiai érmeit. Én inkább az edzőket favorizálom, hiszen jóval hosszabb a pályafutásuk egy versenyzőénél.

Itthon viszont mindenki Katinkát élteti. Ne értsen félre, fantasztikus, amit elért, nem az ő eredményeit akarom kisebbíteni. Csak azt mondom, Shane munkája legalább annyira fontos. Az Év sportolója gálán magyarul kért bocsánatot, ezt is becsülöm” – mondta Hargitay, aki annak ellenére megbocsátott Tusupnak, hogy az amerikai egyszer senkinek nevezte.

A korábbi kapitány szerint a zsenikkel sosem könnyű, és példaként hozta fel Széchy Tamást, akinél szerinte Tusup könnyebben kezelhető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik