Sport

Hosszú Katinka és Shane Tusup közös közleményt adott ki

Gazdasági okokra hivatkozva megszüntetik az Iron Lady Arcanum képregénysorozatot. A döntés racionális, piaci, nincs köze a pár magánéleti válságához.

Pénteken közölte az előfizetőkkel az Iron Corporation, amely az Iron Lady Arcanum képregényeket gyártó és kiadó Iron Comics tulajdonosa, hogy itt a vég, nem jelenik meg többet a rajzolt történetsorozat. Egyelőre legalábbis.

Egyelőre úgy tűnik, a januári volt az utolsó száma az Iron Lady Arcanum képregénynek. Számomra különösen sajnálatos ez a tény, mert az én „gyermekem” volt ez a képregény, de be kellett látnunk, hogy a magyar piacon ennek még nincs olyan létjogosultsága, mint Amerikában. A megszűnés hátterében egyértelműen gazdasági okok állnak

– közölte Shane Tusup, a cég egyik tulajdonosa a cég által kiadott közleményben.

Minden cég életében vannak időszakok, amikor meg kell vizsgálni az addigi működést, és a gazdasági fejlődés érdekében meg kell hozni bizonyos racionalizálási döntéseket. Sajnálatos a mostani időzítés, mert a kívülállók valószínűleg összekötik más történésekkel, de ezeket a lépéseket, melynek része volt a képregénysorozat megszüntetése is, mindentől függetlenül meg kellett hoznunk a cég érdekében. A jövőben erőteljesebben szeretnénk koncentrálni az Iron Aquatics úszóklubunkra, a Learn To Swim úszásoktatás programra, valamint az Iron Streetwear ruházati márkára és az új divíziónkra, a tartalomszolgáltatásra

– tette hozzá Hosszú Katinka, az Iron Corporation másik tulajdonosa.

Az Iron Corporation dolgozik a megoldáson, hogy azok, akik elkezdték olvasni a sorozatot és kíváncsiak, hogy alakul Iron Lady sorsa a történetben, más módon és formában találkozhassanak a folytatással.

A közleményt azt követően és arra reagálva adta ki a házaspár, hogy a Best magazin megírta, egy nappal azután, hogy Shane Tusup az Év sportolója gálán ország világ előtt bocsánatot kért minden magyartól, akit az utóbbi években megbántott, közös cégük, az Iron Corporation Kft. alkalmazottainak több mint felét elbocsájtották. Az elküldött munkatársak egyikét a hetilap szólaltatta meg.

Mindenkit meglepett a döntés, hiszen decemberben még a jól menő vállalkozás távlati terveiről tárgyaltak. Épp karácsony előtt dobtak piacra új termékeket, még a létszámemelés is szóba került, Shane pedig még pár nappal korábban is a közeljövő feladatairól beszélt

– mesélte az egyik alkalmazott a hetilapnak, és hozzátette, egészen biztos, hogy Shane a kirúgásokról semmit sem tudott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik