Sport

Hosszú: Inkább csendben maradok

Furcsa helyzetben lehet Hosszú Katinka, aki tavaly pályafutása egyik legjobb évét zárta, hiszen a budapesti világbajnokságon összesen négy érmet, közte két aranyat nyert, majd a rövidpályás Európa-bajnokságon is hatszor hallgathatta meg a himnuszt. Most viszont minden nap az a téma, hogy mi lesz vele, miután válságba került a kapcsolata férjével, Shane Tusuppal, akivel rengeteg sikerélmény koronázta meg a közös munkát.

“Természetesen nem örülök neki, ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy ez velejárója annak az életformának, amit az elmúlt években mi magunk alakítottunk ki. Az kevésbé zavar, hogy az uszodából kilépve is lefotóznak, az már jobban, amikor valótlanságokat vagy részigazságokat írnak az újságok.

Sokan mondják, hogy ha többet nyilatkoznék, akkor kevesebbet pletykálnának, de van rá egy fogadásom, hogy ez nem így lenne, úgyhogy inkább csendben maradok…”

– nyilatkozta Hosszú a MOL-csapat oldalán.

Az úszónő zsinórban ötödször lett az Év sportolónője itthon, és főleg annak örült, hogy bár kevésszer nyilvánul meg a hazai sajtóban, az újságírók mégis őt találták a legjobbnak. Hosszú tisztában van azzal, hogy az ellenfelek úgy készülnek, hogy legyőzzék, de azon van, hogy minél tovább kitartson a formája.

“A motiváció megtalálása jelent kihívást. Értem már, miért szokták mondani csapatsportokban, hogy bajnoki címet megszerezni szép dolog, de megtartani az igazán nagy kihívás.

Nem elég, hogy mindenki téged akar megverni, de te is annak tudatában készülsz, hogy te vagy a legjobb abban, amit csinálsz, így extra motivációt kell találnod a mindennapokhoz. Erre törekszem”

– mondta, majd elárulta, a fiatal úszók közül Késely Ajnában látja a legnagyobb potenciált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik