Sport

Ha minden kudarc után edzőt váltunk, akkor soha nem jutunk egyről a kettőre

Győzelem nélkül, három vereséggel búcsúzott a magyar kézilabda-válogatott a horvátországi Európa-bajnokságtól. A kudarc okait mi is boncolgattuk már, de érdekes lehet, hogy egy nappal az utolsó meccs után miképp látják a dolgokat a játékosok.

Kézi-Eb: a történelmi kudarc és ami idáig vezetett
A magyar férfi kézilabda-válogatott történetében még nem akadt olyan Eb, vb és olimpia sem, amelyen szerzett pont nélkül kullogott haza. Tegnapig.

“Szerettünk volna sokkal jobb helyezést elérni, a csoportból való továbbjutás nem volt egy magas célkitűzés, és el kellett volna érnünk.

Mondhat bárki-bármit, mondhatja, hogy csúnya eredményt értünk el, de aki látta a mérkőzéseket, nem vitathatja el tőlünk, hogy megtettünk mindent, és meg akartunk halni a pályán.

Hogy közben hibáztunk, az szomorú, de az száz százalék, hogy mindenki nyerni akart mindegyik mérkőzésen, és maximálisan odatette magát” – nyilatkozta Balogh Zsolt, a csapat átlövője a DIGI Sport híradójában, a Sport 24-ben.

A kapus Mikler Roland szerint a válogatott túlságosan görcsös volt, és mindenki a csehek elleni utolsó csoportmeccstől várta, hogy átszakad a lélektani gát, ehhez képest csak még nagyobb lett a nyomás a csapaton, és ez össze is nyomta végül. “Rajtunk volt a felelősség, hogy megadjuk a stabil alapot a csapatnak, és hogy majd mellénk biztosan felzárkóznak majd a fiatalok, és akkor majd lendületbe kerülünk együtt. Sajnos, ezt nem tudtuk megadni, és ez engem személy szerint nagyon bánt” – sajnálkozott Mikler, aki úgy érezte,

a csapat nem bírt megbirkózni azzal, ha a meccseken hullámvölgybe került.

Ljubomir Vranjes kapitányt sok kritika érte, a szövetség által kiadott közleményben is megfeddték, ő viszont látott pozitívumokat az első két meccsben, a dánok, valamint a spanyolok ellen. “Sokat fejlődtünk ezeken a találkozókon. A csehek elleni első félidőben viszont nem voltunk elég jók, de nem, tudom miért. Azzal egyikünk sem elégedett. Nem voltak jobbak nálunk. Mi nem játszottunk elég jól” – értékelt az első tornáján szereplő Vranjes.

Hogy Vranjessel mi lesz, egyelőre nem tudni, Balogh mindenesetre megvédte a kapitányt. “Három év alatt ő már a harmadik kapitány, és három teljesen más stílusú edzőnk volt. De ha minden sikertelenség után edzőt cserélünk, akkor soha nem jutunk egyről a kettőre.

Valamelyik edzőnek bizalmat kell szavazni, időt kell neki adni, nem létezik varázspálca. Ha eredményt akarunk elérni, akkor valakinek bizalmat kell szavazni, és be kell nyelni azt, hogy esetleg lesznek eredménytelenebb világversenyek is”.

A norvégok elkapták a szerbeket

A világbajnoki ezüstérmes norvég válogatott öt góllal legyőzte Szerbia csapatát a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének első játéknapján. Az első félidőben a skandinávok három góllal elhúztak, de a 24. percben átvették az irányítást a szerbek, fordítani tudtak, a szünetben pedig döntetlen volt az állás.

A második felvonásban a sokkal hatékonyabban támadó és védekező norvég együttes egy 7-1-es, majd egy 5-1-es sorozattal eldöntötte a meccset. A Telekom Veszprém norvég játékosa, Kent Robin Tönnesen három gólt dobott, honfitársai közül Kristian Björnsen kilenc, Sander Sagosen pedig 12 lövésből egyaránt nyolcszor volt eredményes.

Eredmény, középdöntő, 1. forduló, I. csoport, Zágráb:
Norvégia – Szerbia 32-27 (17-17)
Horvátország – Fehéroroszország 25-23 (15-12)

Az állás: 1. Norvégia 4 pont/3 mérkőzés (96-87), 2. Svédország 4/2 (65-56), 3. Horvátország 4/3 (88-80), 4. Franciaország 4/2 (64-56), 5. Fehéroroszország 0/3 (76-90), 6. Szerbia 0/3 (74-94)

Kiemelt fotó: Illyés Tibor / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik