Sport téli olimpia 2018

Kiengedték a kórházból Miklós Editet

Szombaton célba érkezése után hanyatt esett és beütötte a fejét Miklós Edit az alpesi sí világkupa idei első gyorsasági számában, az ausztriai Bad Kleinkirchheimben rendezett szombati szuper-óriásműlesikló futamon. A kórházba szállított sportolóról kiderült, keresztszalagszakadást szenvedett, meg kell műteni a térdés és kihagyja a pjongcsangi téli olimpiát.

Négy nappal térdműtétje után kiengedték Miklós Editet a kórházból, így az MTK sportolója mostantól otthonában folytathatja a rehabilitációt.

Mit mondjak, nem vagyok boldog a sérülés miatt, és hogy lemaradok az olimpiá­ról. Legalább enyhíti a szomorúságomat, hogy hazamehetek, és a családom köré­ben, Csíkszeredán végezhetem a rehabilitációt. A célom, mihamarabb felépülni. Ezért mindennap végzem a számomra előírt gyógytornát, amelyben egy térdhajlító gép segítségemre van, és nyirokmasszázst is kapok egy szakembertől.

– árulta el az alpesi síző a Blikknek.

Szednem kell gyógyszereket, de egyébként nem érzek fizikai fájdalmat. Ez most enyhébb sérülés, mint a 2017-es volt, de tagadhatatlan, hogy lelkileg sokkal jobban megviselt. Elég nehéz feldolgozni a történteket, idővel mégis túl kell lépnem rajtuk.

– tett hozzá Miklós Edit.

A 29 esztendős sportoló a sérülése miatt kénytelen lesz kihagyni a pjongcsangi olimpiát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik