Sport

Hivatalos tájékoztatás Miklós Edit állapotáról

Szombati súlyos sérülését követőn még aznap éjjel megműtötték Miklós Editet, adta hírül Stark Márton szövetségi kapitány. Az operációról és Miklós állapotáról a szakvezető közleményét változtatás nélkül közöljük:

„Editet megműtötték szombat éjjel, az ő és kezelőorvosa elmondása szerint nagyon jól sikerült az operáció. Ami ezen kívül fontos, hogy Editnek jó kedve van, és mi is pozitívak vagyunk a felépülését illetően. Ami biztos, hogy sajnos kihagyja a februári olimpiát. Kezelőorvosa, dr. Christian Schenk azt nyilatkozta, hogy orvosi szempontból Edit folytathatja karrierjét. Ugyanazt a rehabilitációt végig kell csinálni, mint az előző évben.

Nagyon reménykedünk, hogy Edit, akárcsak tavaly, most sem adja fel, de ez az ő döntése, sok nehézségen ment keresztül karrierje folyamán, de bízunk benne, hogy lesz kedve és ereje folytatni a sízést A síszövetség vezetése mindenben támogatja őt.

Amint döntés születik arról, hogy Edit kiesésével az alpesi szakág mely versenyzőket indítja a téli olimpián, tájékoztatjuk a közvéleményt.”

Miklós Edit nem először sérül meg súlyosan: emlékezetes, éppen néhány hete térhetett vissza a 2017 januári bukása és térdszalagszakadása után. A 29 éves, olimpiai hetedik (2014, Szocsi) erdélyi sportoló 2011 óta versenyez magyar színekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik