Sport téli olimpia 2018

Elengedi játékosait az olimpiára a KHL

Novemberben az orosz bázisú profi jégkorongliga, a KHL elnöke, Dmitrij Csernyisenko még azt mondta, elképzelhető, hogy a liga nem engedi el a játékosait az olimpiára, ám a liga szerdai bejelentése szerint a vezető testület nem döntött az eltiltás mellett.

A KHL közleményben jelezte, hogy minden játékos, akit hazája válogatottjába behívnak, szerepelhet az ötkarikás tornán, igaz, az orosz hokisok ezt csak “semleges csapatban” tehetik meg, mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a múlt héten kizárta Oroszországot a téli olimpiáról.

Megszületett a döntés az orosz sportolókról
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság meghozta a téli olimpiákat érintő döntését, miszerint versenyezhetnek az orosz sportolók, csakhogy nagy árat fizetnek érte.

Azok az orosz versenyzők, akik kvótát szereznek – hokisok esetében, akik meghívót kapnak hazájuk válogatottjától -, ezen kívül bizonyítottan tiszták, valamint nem sértették meg korábban a doppingszabályzatot és részt vesznek a számukra előírt ellenőrzéseken, “Olimpiai Sportoló Oroszországból” (OAR) megjelöléssel szerepelhetnek Pjongcsangban.

Az észak-amerikai profiliga, az NHL – függetlenül az orosz doppingbotránytól – még áprilisban úgy döntött, hogy a pjongcsangi játékokra nem ad hokist.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik