Sport

Tiger Woods átlépett saját árnyékán

Tiger Woods nem akármilyen éveken van túl. Az egykori szupersztár golfozót utolsó dobásaként még május végén állították elő, miután eszméletlen állapotban találtak rá az autójában Floridában. A golfozó bevallotta, valóban bűnös abban, hogy veszélyeztette az embereket azzal, hogy szervezetében drogokkal vezetett.

Woods a második profi évében, 1997-ben megnyerte az első major tornáját és meg sem állt tizennégyig. Elképesztő sztárként tekintettek rá, szponzorok sokaságát állította maga mellé, dőlt a lé, de egyre nehezebben viselte a ránehezedő nyomást.

Világhír, szexbotrány, hajnali részegség
Végleg megrekedni látszik Tiger Woods szédületesen induló karrierje. Az egykori világelső golfozó élete másfél évtizednyi ragyogás után ijesztő fordulatot vett, és 41 éves korára már csak árnyéka önmagának. Merre találhatja meg a kiutat az egykori világklasszis?

2009 decemberétől négy hónapra abbahagyta a golfot, hogy rendbe tegye a magánéletét. Pszichoterápiára is járt, hiába, a felesége, Elin Nordegren elvállt tőle, miután számos nő – köztük több pornósztár – beszélt a golfkirállyal való kapcsolatáról a legnagyobb lapokban.

Innen datálható Woods kisebb fellángolásokkal tűzdelt lejtmenete, amely 2014 tavaszától négy hátműtét is nehezített, a legutolsó autós jelenetét is arra fogta, hogy a hátfájdalmak elleni gyógyszerek hatása alatt állt.

No, ami örömteli, úgy látszik a korábbi világelső a sport segítségével talán visszatalál a régi kerékvágásba és újra felfelé ívelő irányt vesz majd pályafutása.

Golfban a 41 év még nem kor, így van esélye a visszatérésre, egy újabb, talán végső fellángolásra.

Ennek első jeleként a legoptimistább várakozásokat is felülmúlóan sikerült az újabb visszatérése. Az amerikai sztár ugyanis a Bahama-szigeteken zajló Hero World Challenge elnevezésű meghívásos golftorna csütörtöki nyitónapján 69 ütésből teljesítette a 72 ütéses pályát.

Woods 301 napos kihagyás után indult újra versenyen, s kisebb megingásoktól eltekintve nagyszerű, magabiztos játékot mutatott be, a nyolcadik helyről várja a pénteki folytatást, s mindössze három ütés a hátránya az éllovas Tommy Fleetwood mögött.

Rajongói számára azért is lehet biztató most csütörtöki teljesítménye, mert egy éve bizonytalan játékkal 73 ütéssel zárta a nyitónapot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik