Sport

Orbán Viktor és Erdei Zsolt megvitatták, milyen a magyar boksz jövője

A sportág jövőjét érintő kérdésekről egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök Erdei Zsolttal, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSz) elnökével csütörtök délelőtt az Országházban – tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t. Közleménye szerint a megbeszélésen Erdei Zsolt bemutatta Orbán Viktornak Magyarország és a Kárpát-medence ökölvívósportág-fejlesztési koncepcióját.

Van honnan fejlődni, épp nemrég írtunk róla, hogy elég nagy hullámvölgyben van a magyar ökölvívás. Konrkétan 2009 óta nem nyert érmet magyar bokszoló amatőr világbajnokságon, ez a leghosszabb ilyen rossz sorozat.

Padlón a magyar boksz, de még nem számolták ki
2009 óta nem nyertünk érmet az amatőr világbajnokságon. Ez minden idők legrosszabb szériája. Erdei Zsolt és az új vezetés a tanulásban hisz és időt kér.

Közben pedig a sportágban is vannak visszás ügyek. Nem is olyan régi hír, hogy megvonták a támogatást a Papp László Akadémiától. Négy év alatt 118 millió forintot kapott az egyesület, de nem bántak jó vele. Ennek vetettek véget.

Lejáratták Papp László nevét
A háromszoros olimpiai bajnok nevével fémjelzett hajdúszoboszlói akadémia négy év alatt 118 millió forintot kapott. Rosszul sáfárkodtak vele.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik