Sport

Baji Balázs szerint a fehérek is gyorsak, nem csak a feketék

A 2017-es londoni atlétikai-vb egyik legnagyobb szenzációja az volt, amikor Baji Balázs 110 m gáton megszerezte Magyarország történetének első sprinter érmét világbajnokságon. A rendkívül szerény Baji a verseny után a 24.hu-nak is adott interjút.

Baji Balázs: Nem én vagyok a világ harmadik legjobb gátfutója, de a vb-bronzérmes igen
Sokan állnak egy ilyen egyéni siker mögött – interjú az első magyarral, aki atlétikai világbajnokságon futószámban dobogóra állhatott.

Most az Inforádiónak beszélt a vb-ről, amely beszélgetésből egy-egy félreérthetőbb részlet már napvilágot látott. A rádió augusztus 18-án, péntek este 18 órától sugározza majd a teljes beszélgetést. Előzetesen az Inforádio honlapja szerint szóba került a színes bőrű atléták és a fehér bőrű atléták közötti különbség, amelyről Baji úgy fogalmazott, hogy

egyre több fehér bőrű sprinter érhet el szép sikereket a nemzetközi versenyek döntőjében

majd később hozzátette, nincs is már akkor különbség a két bőrszín között.

Nincs akkora különbség, fehérként is el lehet érni sikereket. A feketék elképesztő atletikus képességekkel rendelkeznek, de minél inkább technikai egy szám, annál kiegyenlített a verseny. Oda lehet érni

– mondta.

A doppingbotrányokról (itt Justin Gatlin 100-as győzelmére utalva) azt mondta, az ilyen esetek megosztják a sportág kedvelőit.

Justin Gatlinnek tíz éve volt az utolsó eltiltása, amely után még visszatért. Elbukott, megbüntették, de azt el kell ismerni, hogy milyen sikereket ért el, már negatív mintákkal. Legalább harmincszor ellenőrizték. Ha ilyen figyelem mellett világbajnok tud lenni, le a kalappal előtte. Usain Bolt legnagyobb kihívójának tartják, sokszor nem sikerült neki, de most kevésbé számítottak rá, visszatért, kitartott, nem adta föl és megcsinálta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik