Sport

Baji Balázs: Ízlelgetni kell sokáig, hogy elhiggyem

Baji Balázs szenzációs versenyzéssel világbajnoki bronzérmes lett a 110 méteres gátfutás versenyében. A futam után az M4-nek azt mondta, talán most már az emberek megtanulják, hogy nem Bádzsinak, hanem Bajinak hívják.

Ezután a Nemzeti Sportnak is nyilatkozott, ahol arról beszélt, hogy igazi világbajnoki döntő volt a hétfő esti, ahol nem csak rajta, hanem a többieken is nagy volt a nyomás. A végén aztán ő jött ki jól a hajrában és sikerült feltornáznia magát a harmadik helyre.

Abszolút kifutottam magam. Nyilván ha az időeredményt nézzük, ezt a mostanit nem sorolhatjuk a legjobbak közé. De ez egy verseny volt, harmadszor kellett futni, óriási nyomás alatt, óriási ováció közepette, óriási versenyen. Ott vagyok… A világ harmadik legjobb gátfutója vagyok.

Baji Balázsék döntője:

A versenyről azt mondta, jól kapta el a rajtot, utána azonban volt néhány hiba, ami kissé kizökkentette, de szerencsére sikerült rendeznie a technikáját. A táv második felében végig érezte, hogy jön fel és hogy meglehet a harmadik hely, de elhinni csak akkor merte, amikor már kiírták a táblára az eredményeket.

Baji Balázs harmadik helyével történelmet írt, ugyanis ő az első magyar futó, aki világbajnoki érmet nyert.

Ízlelgetni kell sokáig, hogy elhiggyem. Hála Istennek az idei szezonomban nagyon sok különleges dolog történt, volt időm hozzászokni, hogy még egy lapot írhatok a történelemkönyvben. Álmodoztam erről, de azt, hogy sikerült, még akkor sem feltétlenül fogom elhinni, amikor a kezemben lesz az érem…

Eredmény – 110 m gátfutás, döntő

1. Omar McLeod (Jamaica) 13.04 másodperc
2. Szergej Subenkov (Oroszország) 13.14
3. BAJI BALÁZS 13.28

Ajánlott videó

Olvasói sztorik