Sport

Csoda történt: Miklós Edit zöld utat kapott

Nagyjából hét hónappal sokkoló síbalesete után újra sílécre áll a legeredményesebb magyar alpesi síző.

2017. január 15., Altenmarkt-Zauchensee. Miklós Edit a rajtjelre nekifeszült és  elindult. Az alpesi sízők női világkupa lesiklóversenyét megelőző utolsó időmérő edzést tartották ekkor.

Pár kanyarral később, a pálya felső részén, egy bal kanyart követően a Szocsi olimpia hetedik helyezettjének jobb lécét elvitte a jég. Elvesztette az egyensúlyát, többször megpördült a tengelye körül, nem tudta uralni többet a testét és kifacsart testhelyzetben a térdére esett. A tonnányi erőhatásra a léce ugyan leoldott, de csúnya balesetet szenvedett.

Akik a helyszínen látták a sportolónő fájdalomtól eltorzult arcát, hallották fájdalmát, majd értesültek a diagnózisról, miszerint mindkét térde tropára ment, nem sok jót jósoltak – többnyire a pályafutása végét.

Miklós Editnek tropára ment a térde
Miklós Edit vasárnap délelőtti óriási bukását és kórházba szállítását követően azonnal orvosok vették kezelésbe. Elég szomorú a diagnózis.

Bő egy hónappal ezelőtt a hírek még arról szóltak, hogy talán februárra lesz száz százalékos formában. Ehhez képest csoda történt: napra pontosan hét hónappal később Miklós Edit közösségi oldalán boldogan posztolta, “Zöld utat kaptam, egy hét múlva síelni fogok! Hatalmas köszönet Dr. Shenknek (a képen jobbra)!”

Hamarjában fel is hívtuk a síelőnőt, vajon milyen érzések kavarognak benne, illetve pontosan mit is jelent ez a további pályafutásában?

Egy hét múlva Svájcban, a Sas-Fee gleccseren állok először sílécre. Egyelőre semmi különöset nem érzek azon kívül, hogy kíváncsi vagyok hogyan működik majd a térdem. Az első hét csak csúszkálás lesz, különösebb terhelés nélkül, persze a szárazföldi edzéseket épp úgy végzem mellette, mint eddig. Augusztus 31-ig leszünk ott, amit nyolc nap tengerszinten történő kondiedzés követ, de után szeptember 8-26. között újra visszatérünk Sas-Fee-be. Ekkor már azért komolyabb munkát tervezünk havon, attól függően persze, hogyan fogadta a térdem az első csúszásokat. Az első versenyt bő két hónap múlva, november 28, december 2. között Lake Luisban tervezzük edzőmmel (a képen balra). Februárban rajthoz állok az olimpián!

– vázolta a következő három hónap feszített programját érezhető boldogsággal teli várakozással a hangjában Mikós Edit. Ez tényleg kisebbfajta csoda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik