Sport

Eurócentre pontosan kiderült, mennyibe kerül Miklós Edit balesete

Nyolc nappal azt követően, hogy Altemnemrk-Zauchenseeben, az ausztriai lesikló világkupa futamon Miklós Edit súlyosan megsérült, hétfőn elhagyhatta az Innsbruck mellett lévő magánkórházat.

A magyar síelőnőt az óriási esése után január 15-én helikopterrel szállították a magánklinikára, ahol még aznap éjszaka megműtötték. Ahogy Edit fogalmazott közösségi oldalán, Dr. Schenk “megjavította” a térdeit.

Ez konkrétan annyit jelent, hogy bő négy órás műtét keretén belül a:

  • jobb térdében: elülső, hátulsó, belső és külső oldal szalag, belső és külső meniscus (porc) rekonstrukció hajtott végre,
  • bal térdében: pótolta az elülső kereszt szalagot, visszavarrta a belső oldalszalagot, és a belső meniscust (porcot).

A műtét jól sikerült ami után a rehabilitáció is azonnal elkezdődött.

Mennyi az annyi?

Józan ésszel belegondolva egy ausztriai magánkórház ellátása már magában sem lehet olcsó mulatság, hát még helikopterrel odarepülni.

Felmerül hát a kérdés, vajon valójában mennyibe került mindez és “ki fizeti a résvészt”? Ezt kérdést szegeztük Miklós Edit és a Magyar Síszövetség biztosítója, a Vienna Life szakértőjének, Szabó Tamásnak.

Miklós Edit 2012 októbere óta ügyfele a Vienna Life Biztosítónak. A sportoló a Magyar Síszövetség tagjaként lett biztosított cégünknél. Nála is, ahogy a szövetség minden versenyzője kapcsán számolunk egy jelentős, extra többletkockázattal. A síelés során extra terhelésnek kitett térd, amelytől pályafutása függ, a sportoló számára a legfontosabb biztosítási elem is egyben, joggal várja el adott esetben az azonnali és megfelelő orvosi ellátást.

– fogalmazott a szakember. Úgy tudjuk, Edit sima, hétköznapi forgalomban lévő úgynevezett Hóbarát biztosítással rendelkezett. Így azt a kérdést is joggal teszi fel az érdeklődő, vajon az az 500-550 ezer magyar síelő, aki egy év alatt átlagosan kipróbálja ezt a sportágat, vajon hasonló ellátásban részesült volna egy véletlen sportbaleset után, mint bajnoknőnk?

Edit valóban az egyébként az amatőr síelők számára is elérhető Hóbarát síbiztosítással rendelkezik, a biztosítása akár 50 millió forintos összegig is térít baleset esetén. A biztosítónak minden ügyfél egyformán fontos, és mindenkinek ugyanazon a színvonalon szervezzük meg az ellátását. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy az elmúlt években biztosítónk „hétköznapi” utazók esetében is térített már akár több tízmilliós kárt is, egészen mindennapos balesetek, betegségek kapcsán.  

Információnk szerint Edit esetében a végleges költség meg sem közelítette a felső plafont. Mivel a verseny szervezői a verseny alatt elszenvedett sérülések esetén kötelezően szolgáltatja az orvosi ellátást és a helikopteres mentést, így az első szállítása nem okozott extra díjat.

A biztosítónak csak a magánkórházba reptetést, a műtéti, a kórházi napidíj, és az első hét rehabilitációs költségeit kell megtérítenie.

Mindez jelen állás szerint

43 034,59 euróra, azaz nagyjából 13,3 millió forintra rúg. 

Az összeget természetesen nem Edit, mint ügyfél kapja, hanem az ellátási költséget számlák ellenében direkt úton fizeti ki a Vienna Life Biztosító az ellátó intézményeknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik