Sport

Tanári játékkal nyerte meg a Bajnokok Ligáját a Szolnok

Szombaton délután rendezték a férfi vízilabda Bajnokok Ligája fináléját a Szolnok és a Jug Dubrovnik részvételével. A bronzmeccset a Pro Recco nyerte, kiütötték az egrieket az olaszok.

Andrija Prlainovic lőtte a meccs első gólját, szépen lőtte ki a bal alsót a szerb játékos. Nem sokkal később Pavo Markovic egyenlített.

Varga Dénes találta telibe a felsőlécet emberelőnyből, az első negyed hajrájában Maro Jokovic fordított. Prlainovic lövése zárta a játékrészt, kapu fölé pattant a labda, így minimális hátrányban fordulhatott a magyar csapat.

Szerencsés góllal növelte tovább az előnyét a Dubrovnik, Milan Aleksic egy szép bejátszás után emberelőnyből szépített. Nagy Viktor óriási védéssel jelentkezett, közvetlen közelről hárította Markovic próbálkozását.

Aleksic szépen lőtte ki a bal felsőt, 3-3 lett ezzel, de Marco Macan ismét előnyhöz juttatta a horvátokat. Ötméterest kapott a magyar csapat, Prlainovic magabiztosan lőtte ki a bal alsót.

Vámos Márton nagyszerű lövésével már a Szolnok vezetett három perccel a nagyszünet előtt. Nagy Viktor újabb bravúrral jelezte, hogy parádés formában van, Vámos pedig emberelőnyből köszönt be ismét. Nagy lehúzta a rolót, Loncar próbálkozását hárította, így 6-4-re vezetett a félidőben a Szolnok.

Prlainovic ötméteresből szerezte a harmadik gólját a döntőben, ezúttal a jobb alsót választotta. Nagyon összeállt a szolnoki védelem, emberelőnyből sem tudott betalálni a horvát gárda.

Nagy szedte ki nagyszerűen a labdát a jobb alsóból, Varga Dénes próbálkozása pedig a blokkról patttant fölé. Markovic közelről mattolta a magyar portást, 7-5 állt az eredményjelzőn három perccel a dudaszó előtt.

Aleksic villant a harmadik negyed végén, Marko Bijac keze alatt talált utat a hálóba a labda. Zivko Gocic találata után nagyon közel került a győzelemhez a Szolnok.

Aleksic második hibája után Nagy Viktor mutatta be a meccs legnagyobb védését, teljesen elbizonytalanította a horvátokat a magyar válogatott portás, aki 12 hárítást mutatott be a fináléban.

Kis Gábor góljával alakult ki a végeredmény, megnyerte a Bajnokok Ligáját a Szolnok, mely ötödik magyar csapatként ért fel Európa csúcsára.

Bajnokok Ligája, döntő, végeredmény:

Szolnoki Dózsa-Közgép – Jug Dubrovnik 10-5 (1-2, 5-2, 2-1, 2-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik