Sport

Az Eger legyőzésével jutott be a budapesti BL-döntőbe a Szolnok

Bő két héttel a bajnoki döntő után a Bajnokok Ligája Final Six elődöntőjében találkozott egymással a Szolnoki Dózsa-Közgép és a ZF Eger együttese, miután utóbbi gárda csütörtökön 6-4-re nyert a Brescia ellen.

Az OB I fináléjában az Egernek nem sok esélye volt, most viszont egy más mérkőzésre volt kilátás a budapesti Duna Arénában.

Hárai góljával az Eger szerezte meg a vezetést, majd Cuk és Erdélyi elrontott lövése után Crousillat emberelőnyben válaszolni tudott a negyed felénél (1-1). Erdélyi kapufája és Younger pontatlan lövése után Prlainovic a kaput sem találta el az ötméteresnél. 13 másodperccel a negyed vége előtt Bedő húzta be szépen a léc alá, így 2-1 volt az Egernek.

Az első játékrész második felének első négy percében a kapufák voltak a középpontban. A gólcsendet több mint hat perc után a Szolnok törte meg Prlainovic révén (2-2). A bajnokcsapat még a szünet előtt megszerezte a vezetést, emberelőnyben Prlainovic lőtt a rövid sarokba (2-3). A negyed végén kettős emberelőnybe került az Eger, de Nagy Viktor kitolta Cuk bombáját, amellyel komoly lehetőséget puskázott el a magyar bajnoki ezüstérmes.

A fordulást követően Younger kettővel növelte a Szolnok előnyét (2-4), majd megint elszórakozott egy emberfórt az Eger. Hárai csavarása után sem tudott feljebb zárkózni a fehér sapkában játszó együttes, ezzel szemben Younger növelte az előnyt (2-5). Kovács távoli átlövése után visszaállt a kétgólos differencia a harmadik negyed végére (3-5). Jansik kipontozódása után egyre csökkenhetett volna az Eger hátránya, viszont Cuk próbálkozása fölé pattant a blokkról.

A záró felvonásban három perc után Lőrincz pattintott a rövid felsőbe, amellyel 4-5-re alakította az állást. Angyal fegyelmezetlensége után Younger zsinórban a harmadik szolnoki gólt lőtte (4-6), amelyre Hosnyánszki azonnal válaszolni tudott az utolsó három percre fordulva (5-6). Két perccel a vége előtt Cuckovic kiállítása után fórba került a Szolnok, Prlainovic pedig eldöntötte a párharcot (5-7).

Az első elődöntőben a címvédő Jug Dubrovnik végletekig kiélezett mérkőzésen 10-9-re nyert a Pro Recco ellen. Az ötödik helyért rendezett helyosztót a Brescia húzta be az Olympiakosz ellen 8-5-re.

A bronzmeccset és a finálét szombaton rendezik.

Eredmény – Vízilabda, Bajnokok Ligája Final Six, elődöntő

ZF Eger – Szolnoki Dózsa-Közgép 5-7

Jug Dubrovnik – Pro Recco 10-9

5. helyért:
Brescia – Olympiakosz 8-5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik