Sport

Jön a Duna Aréna első éles bevetése

Az eddigi jegyeladások alapján 15-20 ezer néző látogat majd ki három nap alatt a Duna Arénába a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjére, amelynek a Szolnok és az Eger révén két magyar szereplője is van.

A Final Six szerdai nyitó sajtótájékoztatóján Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke kijelentette, az, hogy Magyarország tavaly után ismét bizalmat kapott a legrangosabb európai kupasorozat döntőjének megrendezésére, azt mutatja, hogy jól végzik a munkájukat.

A büszkeségünket csak erősíti, hogy ez lesz az első nagy esemény a Duna Arénában

– mondta az MVLSZ első embere.

Gyárfás Tamás, az Európai Úszó Szövetség (LEN) kincstárnoka, a júliusi vizes világbajnokság szervezőbizottságának tagja hangsúlyozta, egyetértés volt abban, hogy a Final Six legyen a Duna Aréna első nagy nemzetközi eseménye.

Nemcsik Balázs, az MVLSZ ügyvezetője elmondta, a legfontosabb feladatuknak azt tartják, hogy megtöltsék a Duna Arénát. A jegyeladások alapján már most kijelenthető, hogy a nyitónapon többen lesznek, mint egy évvel ezelőtt a margitszigeti döntőn – ahol ötezren szurkoltak a lelátón -, míg a szombati zárónapra több mint kilencezer belépő kelt el eddig. A Duna Aréna 12 800 néző befogadására alkalmas.

A magyarok közül a ZF-Eger csapata már csütörtökön játszik, az olasz Brescia lesz az ellenfél. Amelyik csapat továbbjut, arra a Szolnoki Dózsa-Közgép vár az elődöntőben, azaz minden esély megvan arra, hogy magyar csatát rendezzenek a fináléba jutásért.

A másik ágon a horvát Jug Dubrovnik a görög Olympiakosszal találkozik, a párharc győztese az olasz Pro Reccóval találkozik az elődöntőben. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A torna programja

csütörtök, az elődöntőbe jutásért:
Jug Dubrovnik (horvát)-Olimpiakosz (görög) 19.00 óra
ZF-Eger – Brescia (olasz) 20.30

péntek:
az 5. helyért 17.30

elődöntő:
Pro Recco (olasz)-Jug Dubrovik/Olympiakosz 19.00
Szolnoki Dózsa-Közgép – ZF-Eger/Brescia 20.30

szombat:
a 3. helyért: 15.15
döntő: 16.45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik