Sport

Hoki-vb: Kanada és Svédország a legjobb négy között

A végén kicsit izgulhatott, de összességében magabiztosan jutott elődöntőbe a kanadai együttes, miután 2-1-re legyőzte Németországot.

A világbajnoki címvédő az idei A csoportos világbajnokság minden mérkőzésén gólt ütött az első harmadban, ezt a remek sorozatát folytatni tudta a németek ellen is: Ryan O’Reilly ügyes passzát váltotta gólra Mark Scheifele.

Végig kézben tartotta az egész mérkőzést a tengerentúli együttes, a második játékrész végén ráadásul Jeff Skinner is be tudott kotorni egy kapusról kicsorgó korongot. Németország mindent elkövetett az egyenlítésért és kevesebb, mint hét perccel a találkozó vége előtt Yannic Seidenberg emberhátrányban tudott szépíteni, így a mérkőzés izgalmas játékot hozott. Kanada azonban jól állta a németek nyomását és összességében okosan hokizva jutott elődöntőbe.

Ezalatt Svájc jócskán megizzasztotta Svédországot. Nicklas Backström remekül lőtte ki a bal felső sarkot az első harmad elején, azonban Gaetan Haas lába között visszatett korongja Ekman Larsson hokiütőjének tolláról bepattant a sárga-kékek kapujába.

Sokáig tartani tudta az 1-1-es állást a svájci csapat, a második játékrész derekán azonban Larsson remek indításából megindult William Nylander és kötényt adva szerzett újra vezetést a skandinávoknak. A végeredményt Alexander Edler állította be, egy kapusról kipattanó korongott lőtt a kapuba.

Ezzel kialakultak az elődöntők párosításai is, Finnország Svédországgal csap össze, míg Oroszország Kanada ellen bizonyíthat majd.

A csoportos hoki-vb, negyeddöntő, végeredmények:

Kanada – Németország 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Svájc – Svédország 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik