Sport

NHL-t is megjárt kapust igazolt a Fehérvár AV19

Mark Visentin a Fehérvár AV19 csapatában folytatja pályafutását – jelentette be a klub hivatalos honlapján.  A székesfehérváriak új szerzeménye 2008-ban világbajnok lett az U17-es kanadai válogatottal, majd a junior válogatottban ezüst- és bronzérmet is szerzett.

Csupán 17 éves volt, amikor 2010-ben első körben draftolta az Arizona Coyotes, azonban debütálására csak négy évvel később került sor az NHL-ben: 3-2-es vereséget szenvedett az arizonai együttes a San José Sharks ellen 2014 április 12-én.

Azért döntöttem úgy, hogy Európában szeretnék játszani a következő szezonban, mert szeretnék tapasztalatot szerezni arról, hogy milyen egy másik kultúrában játszani, melyet nagyszerű szurkolók vesznek körül. Úgy gondolom, hogy a kezdetekben lesz egy kis tanulási szakasz, de reményeim szerint egy remek szezonom lesz egy nagyszerű városban.

– meséli a klub honlapján Visentin.

A 188 centiméter magas kapus fiatal kora ellenére tapasztalt játékos, többek között ezért döntött szerződtetése mellett Benoit Laporte vezetőedző:

Tapasztalt kapust szerettünk volna, aki ugyanakkor nem túl idős, hogy beleilleszkedjen a csapatképbe. Visentin nagyon jó képességekkel bíró kapus. Nagyon jól korcsolyázik és kezeli a korongot, emellett nagy termetű kapusnak mondható, akinek profi a hozzáállása, a legjobb hálóőr lehet az EBEL-ben.

Mark Visentin egyéves megállapodást kötött a Fehérvár AV19 együttesével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik