Élő Sport

Női kézilabda BL-döntő: hosszabbítás után győzött a Győri Audi ETO KC

Egészen elképesztő mérkőzésen, hosszabbítás után lett Európa legjobbja a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A magyar együttes a Budocnost Podgorica elleni elődöntő után vasárnap a macedón Vardar Skopje ellen mérkőzött a budapesti final four fináléjában.

A döntő első 15 percében fej-fej mellett haladt a két gigász (9-9), majd több, mint 10 percig gól nélkül maradt a Vardar, így a Győr el tudott lépni három góllal (13-10). A Vardar emberelőnyben sem talált be, így Mörk szép egyéni alakítása után már négy is volt az előny (14-10).

Az első félidő egy időntúli szabaddobással zárult, amelyet Grimsbö hatalmas bravúrral ki tudott tolni, így a szünetben 15-12 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész elején ezúttal a Győrnek nem ment emberfórban, de a macedónok nagyon nem tudtak közelebb jönni (18-16). Az utolsó 15 percben azonban jobb volt a Vardar, Althaus góljával tíz perccel a vége előtt már csa egy volt előny (23-22).

Támadásban megállt Ambros Martín csapata, így az 55. percben már 24-24 volt az állás. 53 másodperccel a vége előtt, egygólos előnynél Mörk belement, így mehetett az egyenlítésért a Vardar, Mavsar pedig hosszabbításra mentette a párharcot.

A 2×5 perces ráadást kiválóan kezdte a Győr, néhány perc alatt sikerült elhúzni három góllal (29-26), de a rövid pihenő előtt már csak egy volt ide (29-28). A végén sikerült elmenni kétszer is két góllal. Lacrabere hetese után 31-30 volt ide. Az utolsó 40 másodpercet sikerült lepörgetni, így története során harmadszor lett BL-győztes a Győri Audi ETO KC.

A döntő MVP-je, azaz legértékesebb játékosa a győri Nycke Groot lett.

Eredmény – Női kézilabda Bajnokok Ligája, döntő

Győri Audi ETO KC – Vardar Skopje 31-30 (15-12) – hosszabbítás után
Gólszerzők:
Görbicz 7, Groot, Mörk 6-6, Amorim, Tomori 3-3, Bódi, Broch, Knedlikova 2-2, illetve Lacrabere, Althaus 6-6, Penezic, Radicevic, Lekic 4-4, Mavsar 3, Herrem 2, Lazovic 1

Megnyerte a Bajnokok Ligáját a Győr

Végletekig kiélezett meccsen, hosszabbítás után verte a macedón Vardar Skopje csapatát 31-30-ra a magyar együttes a budapesti döntőben.

Megnyerte a Győr!!!!

A macedónoké az első támadás, a sáncról megy ki a lövés. Tomori maradhat a pályán, Lacrabere nem tudja megfogni. Knedlikova viszi be a szabaddobás után (30-28)! Brochnak két perc, és sajnos hetest is kapnak. A kapuba jön Kiss, de nem tudja védeni Lacrabere büntetőjét (30-29). Groot a kapufára dobja, Belemenést fújnak náluk! Mörk!!!!!!!!(31-29). Penezic tör be, hetest kapnak. Lacrabere nagyon bevarrja (31-30). 40 másodperc van hátra. Vége!!!!!

Hárommal is vezetett a Győr a hosszabbítás első félidejében

A Győré az első támadás, Mörk nagyon be is varrja (27-26). Radicevic elveszíti a labdát, pedig ez egyértelmű hetes volt. Groot nem foglalkozik vele, bedobja (28-26). Groot bedobja, de jön a hetes. Suslina jön a kapuba, Görbicz ezt is bevágja, három az előny (29-26). Mavsar azért belövi, csak, hogy ne dőlhessünk hátra (29-27). Eladott győri labda Mörk részéről, Lekic felhozza őket 29-28-ra.

26-26, jön a hosszabbítás!

Emberhátrányban Tomori vágja be, de Lekic a következő támadásból egalizál (25-25). Knedlikova bedobja, de nem adják meg, mert jön a hetes. Görbicz higgadtan értékesíti is (26-25). Lacrabere mellédobja, megint mi jöhetünk. Penezic megy ki, két perccel és tíz másodperccel a vége előtt. A kapuba visszatérő Leynaud fogja Görbicz próbálkozását a szélről. Lehozzák a kapust, de előtte időkérés. Mavsar passzívnál egyenlít (26-26). 53 másodperc van hátra. Mörk belemegy és elveszik. Időntúli szabaddobás, jön a hosszabbítás.

Már egyenlő!

Gyors gólváltás után 24-23, de szerencsére ide. Althaus nagyon belejött, ki is egyenlít (24-24). Covic ül le két percre, majdnem leszakítja a mezt ellenfeléről. Amorim belemegy, el is veszik a dánok. A vezetésért támad a Vardar, Groot is kap egy két percet. Radicevic a kapufára dobja, köszönjük szépen.

Már csak egy az előny

Broch helyére El-Ghaoui jön be, de rögtön ki is küldik két percre. Feljön mínusz egyre a Vardar (20-19). A holland beállót ápolni kell. Groot nagyon fontos gólja emberhátrányban (21-19). Tomorinál látnak szabálytalanságot, a hetest Lacrabere váltja gólra (21-20). Kiegészül a Győr, Groot rögtön eredményes is (22-20). Macedón időkérés. Althaus befordul, be is lövi (22-21). Amorim állítja vissza a kétgólos különbséget (23-20). Althaus megint, 23-22.

Kettővel megy a Győr 15 perccel a vége előtt

Tomori megint eredményes (19-16). Labdavesztés itt is, ott is, majd egy Radicevic gól a lerohanás után (19-17). Mörk eladja a labdát, de baj nincs, mert Radicevic a kapufára dobja. Időt is kér Martín. Sajnos megint elveszik a sporik, de Grimsbö védi honfitársa, Herrem pörgetett lövését. Groot bombája a keresztlécről jön ki, majd megint Grimsbö! Amorim kapufa, de Bódi bevágja a szélről (20-17). Broch ziccerben eladja, Lekic válaszol is (20-18).

Közelebb jött a Vardar

Radicevic tűnik fel a beállós pozíciójában, be is dobja (16-14). Szerencsére Mörk megtöri a győri gólcsendet (17-14). Amorim második kiállítását kapja, Herrem rögtön büntet a szélről (17-15). Tomori emberhátrányban szerez gólt (18-15). Lacrabere harmadik góljával 18-16. Pessoa megint fog egyet, jól szállt be a meccsbe. Görbicz szerez labdát.

Nincs győri gól emberelőnyben

Új kapus a Vardarnál, Pessoa jön be, Amorim fel is avatja (16-12). Althaus beállóból válaszol a gyors győri gólra (16-13). Althaus ellen fújnak, sajnos az ellentámadás után Pessoa bravúrt mutat be. Jön Althaus második kiállítása, győri emberelőny. Brochot látják szabálytalannak, szerencsére Covic nem tudja megfogni a labdát. Bódi ront a szélről, ők meg jönnek egy hetessel. Grimsbö kitolja Mavsar hetesét!

Görbicz legyen az MVP

Ezt nem mi kérjük, hanem a francia válogatott Allison Pineau. Szerinte, ha a Győr nyeri a döntőt, akkor Görbicz Anita érdemli meg a legértékesebb játékosnak járó MVP-címet.

https://twitter.com/PineauAllison/status/861254600158056448

Háromgólos győri előny a szünetben!

Mörk szép színészi alakítása után Althaus kap két percet, a norvég rögtön gólt is szerez (14-10). Ezúttal Amorim piszkál bele egy passzba, Tomori pedig leül két percre. Herrem talál be a szélről, több, mint tíz perc után szereznek gólt a macedónok (14-11). Belemenés miatt ők jöhetnek, Penezic felhozza őket mínusz kettőre (14-12). Győri labdavesztés, viszont védekezésben Amorim csúszva-mászva visszaszerzi. 52 másodperccel a félidő vége előtt Ambros Martín időt kér. Csodás akció után Knedlikova dobja be (15-12). Időn túli szabaddobással jönnek, Grimsbö hatalmas bravúrral tolja ki a sáncon megpattanó labdát. Vége az első félidőnek!

Emberelőnyben sem talált be a Vardar

Győri oldalon két hiba egymás után támadásban. Amorimot küldik ki két percre. 45 másodpercig támadott a Vardar, de Lacrabere bejátszását elpiszkálja Tomori Althaus elől. Grootot lökik a levegőben, de ítélet nincs. Közben le is jár az emberhátrány. Megint egy győri labdaszerzés. Most nagyon jó a védekezés.

Hárommal vezet a Győr!

Penezic zúgó kapufája után Bódi bedobta a szélről (10-9), de a következő támadásból Althaus egyenlít (10-10). Megvan az első kiállítás, Lacrabere megy ki két percre. Mörk kiharcol egy hetest, amelyet Görbicz be is dob (11-10). Grimsbö lábbal tolja ki Penezic bombáját, Mörk még emberelőnyben kettőre növeli az előnyt (12-10). Penezic eladja a labdát, Broch most nem hibázza el a lerohanást (13-10). Lekic ellen szabálytalankodnak, de a bírók nem fújnak semmit.

Görbicz fantasztikus

Radicevic egalizálása után megint Groot eredményes (8-7). Broch egy az egyben viszi Suslinára, de a lerohanás után nagy bravúrral véd a kapus. Időt kér a macedón együttes. Lacrabere Broch és Groot között dobja be (8-8). Megint egy csodás Görbicz befejezés, 9-8 ide. Amorim vág egyet oda Penezicnek, szerencsére csak sárga, kiállítás nincs. Passzívnál Penezic átlövésből egyenlít (9-9).

Nagyon szoros a döntő

Amorim jó bejátszása után Broch vágja be (4-3). Lazovic eladja, Görbicz pedig már felállt védelem ellen dobja be megint a rövidbe (5-3). Kapust is cserél a Vardar, Leynaud helyett jön Suslina, közben meg feljönnek egyre (5-4). Amorim fel is avatja Suslinát (6-4). Groot kap egy sárgát, Mavsar pedig bedobja a hetest, Kiss nem tudta megbabonázni (6-5). Lacrabere már egalizál, de a hatalmas lendülettel érkező Groot is gólt szerez (7-6).

Fej-fej mellett eddig

Az első támadást a Vardar vezeti, Radicevic rögtön be is talál a szélről (0-1). Amorim lövése a sáncról pattan le, így Leynaud megkaparintja a labdát. Grimsbö első védése is megvan Penezic kísérlete után, Groot pedig egyenlít a túloldalon (1-1). Görbicz góljával már a Győrnél az előny (2-1). Lekic remek csellel indul, és ki is egyenlít (2-2). Mörk próbálkozását védi a kapus, Lazovic pedig bedobja, miután egy az egyben megverte Amorimot (2-3). Sikerül gyorsan visszaszerezni a labdát, Görbicz pedig újfent a szélről talál be (3-3).

A címvédő lett a bronzérmes

A tavalyi győztes CSM Bucuresti nyerte meg a harmadik helyért rendezett összecsapást. A román gárda 26-20-ra győzött a montenegrói Budocnost Podgorica ellen.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.