Sport

Martín: Tudtam, hogy a lányok meg tudják oldani a feladatot

A Győri Audi ETO KC drámai mérkőzésen, hosszabbítás után 31-30-ra megverte a Vardar Skopje együttesét, így története során harmadszor lett Európa legjobbja. A találkozó után így értékelte az összecsapást Ambros Martín, valamint a fantasztikusan játszó Görbicz Anita, valamint a döntő MVP-jének választott Nycke Groot.

Nagyon boldog vagyok. A játékosok és a szurkolók is nagyon megérdemelték ezt. Izgalmas volt. Időt akartam kérni, de már nem tehettem meg. Viszont tudtam, hogy a lányok meg tudják oldani ezt a feladatot. A második félidőben hamar le akartuk zárni a döntőt, ezért jöhetett vissza Vardar. Azonban a játékosok megmutatták, hogy új fejezetet tudnak nyitni. Mindenkit várunk egy nagy bulira

– mondta a spanyol mester.

Görbicz nagyon elérzékenyült a interjú alatt, de így nyilatkozott:

Mindig mindent megteszek, hogy jól játsszak. A tavalyi döntő idején nehezen dolgoztam fel, hogy Ambros mellőzött, így most neki és mindenki másnak is meg akartam mutatni. Nagyon köszönöm a családomnak, rengeteg erőt adtak. Köszönöm Ottónak is, hogy kihozta a fiúnkat.

A holland játékos az utolsó három másodpercben hitte el, hogy megvan a győzelem:

Az utolsó három másodpercben hittem el, hogy megnyerjük a döntőt. Büszke vagyok a csapatra! Két ilyen csata két napon belül nagy fizikai megterhelést jelentett. Az utolsó energiamorzsáinkat is mozgósítottuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik