Élő Sport

Tükörsima győzelemmel jutott BL-döntőbe a Győr

2014 után másodszor nyerhet Bajnokok Ligáját Budapesten a Győr, de ehhez a Buducsnoszt Podgoricán keresztül vezetett az út.

Az idei Final Fourba ugyanaz a négy csapat került be, mint a tavalyiba, ráadásul a párosítás sem változott. A másik ágon a Vardar Szkopje és a címvédő CSM Bucuresti csap össze.

A győriek 16-szor mérkőztek meg a montenegróiakkal, 9-szer győztesen hagyta el a pályát a magyar együttes, 3-szor a Buducsnoszt nyert, 4-szer pedig döntetlent játszottak a felek.

A közelmúltban a Rába-parti gárda dominált, hiszen a legutóbbi öt nekifutásból csak egyszer nyert a Podgorica, háromszor a Győr ünnepelhetett. A tavalyi elődöntőben óriási csata után diadalmaskodtak Ambros Martín tanítványai (21-20).

I. félidő

Görbicz Anita szerezte a mieink első gólját, a szélről cunderezett a hálóba a győri klasszis. Cristina Neagu egyenlített, majd zsinórban három győri találat következett.

Tomori Zsuzsanna egy szép labdaszerzés után lőtte ki a jobb alsót, majd Neagu értékesített egy hetest. Katarina Bulatovic is beköszönt, felzárkózott a Podgorica.

Eduarda Amorim parádés tekerése és Yvette Broch gólja után ismét elhúzott hárommal a Győr. Bulatovic szerencsés bombával szépített a montenegrói időkérés után, majd Görbicz értékesített egy hetest (5-8).

A Podgorica-játékosok a kaput sem gyakran találták el, Görbicz már annál inkább, az irányító negyedik góljával lett 5-10. Neagu tarthatatlan volt az első félidőben, az ötödik gólja után kért időt Ambros Martín, 8-11 volt az állás másfél perccel a szünet előtt.

Görbicztől lépéshiba miatt vették el a labdát, a túloldalon Bulatovic szép csel után köszönt be. Az utolsó másodpercekben Broch kapott ajándékba egy passzt a Buducsnoszt kapusától, higgadtan lőtt a hálóba, így 9-12-vel fordultak a csapatok.

Az első 30 percben csak Neagu és Bulatovic lőtt gólt a Podgoricában, előbbi ötször, utóbbi négyszer talált be.

II. félidő

Visszállt a 4 gólos különbség a második félidő elején, Görbicz lőtte ki a bal alsót hetesből.

Grimsbö ihletett formában védett, a magyar irányító pedig a szélről is betalált, 9-15 lett ezzel. Dragan Adzicnak időt kellett kérnie 5 perccel a félidő után.

A második játékrészben Durdina Jaukovic lőtte az első montenegrói gólt, hetesből köszönt be a 39. perc végén. Nora Mörk szép átlövésével lett 10-16, majd Bulatovic szépített.

Görbicz 8. góljával lett 15-20, Zoqbit mattolta hetesből a 33 éves klasszis.

Groot szép betörés után lőtte a 21. győri gólt. Bódi Bernadett duplájával kvázi eldőlt a meccs, 5 perc alatt kellett volna 17-23-ról fordítania az ellenfélnek.

Nem csinált csodát a Buducsnoszt, az utolsó győri gólt Hársfalvi Júlia szerezte. 26-20-ra nyert a Győr, így ott van a vasárnapi fináléban.

A másik elődöntőben a címvédő CSM Bucuresti csap össze a Vardarral.

Bajnokok Ligája, elődöntő:

Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) – Győri Audi ETO KC 20-26 (9-12)

A Győr gólszerzői: Görbicz 9, Groot 5, Amorim 4, Broch 3, Bódi 2, Tomori, Mörk, Hársfalvi 1-1

Bejutott a Bajnokok Ligája fináléjába a Győr

Zvijic talál be az időkérés után, majd Amorim harcol ki hetest. Görbicz lőtte be a hetest, ez volt a 9. gólja. Bulatovic meglövi a 6. gólját, de nem tud örülni neki. Kiss Éva szép védést mutat be. Groot talpról talál be, Achruk pedig ziccert ront. Ramusovic szépít még a végén, 20-25, majd Hársfalvié az utolsó szó. 26-20-ra nyert a Győr, és ott van a Bajnokok Ligája döntőjében!

Nagyon közel a döntőhöz az ETO

Bódi ziccert értékesít, majd Amorim kap két percet. Neagu a kapufára bombázza a labdát. Egészpályás lövés után a kapufa menti meg Grimsböt, a túloldalon Mörk lövését védi a kapus. Achruk akciógólt szerez. Bódi megint betalál, közel a döntőhöz az ETO (17-23).

Csodás győri védekezés

Jaukovic lövi be a hetest (14-18). Amorim gyönyörű csellel etette meg a védőket, hetest hacolt ki a brazil átlövő. Zoqbi jön a kapuba, de Görbicz ezt is belőtte. Zvijic szépített, majd Irman kiállítása után kerültünk emberelőnybe. Görbicz megint hetesből köszönt be, 15-20-as állást mutatott az eredményjelző ekkor. Neagu megpattanó lövése kötött ki a jobb alsóban. Bódi hibázik, majd Grimsbö véd fontos pillanatban. Groot góljával lett 21-16.

Nem tud közelebb jönni a Buducsnoszt

Mörk meglövi az első gólját. Grimsböt a sáncról megpattanó lövés sem tudja megzavarni. Tomori megkapta a harmadik kiállítását. Arcra ütött, ma már nem jöhet vissza. Amorim emberrel együtt is belövi, majd Neagu talál be az üres kapuba (13-18). Mörk találta telibe a keresztlécet.

16:15

Neagu nélkül támad a Buducsnoszt az időkérés után. Bulatovic lövését is kiszedi a Grimsbö. Ujkic a szélről próbálkozott, ezt is kivédte a norvég portás. Tomori bombáz a kapu fölé, nem volt ez igazán jó helyzet. Görbicz labdát szerez, majd ellépi a lerohanást. Bulatovic harcolt ki hétméterest, Kiss Éva jön a kapunkba. Jaukovic talál be. Groot góljával újra hattal megyünk, majd Bulatovic is betalál (11-16).

Grimsbö parádézik, 6 gólos győri előny

Broch szép sáncával indul a második félidő. A holland birkózik a falban, csak szabaddobást kap. Tomori harcol ki hetest, Görbicz pedig kilövi a bal alsót (9-13). Grimsbö véd, Knedlikova lövését Batinovic hárítja, majd ismét Grimsbö mutat be bravúrt. Groot szerencsés góljával 9-14. Neagu talpról próbálkozik, Grimsö kirúgja a lövést. Görbicz megint a szélről villan.

Broch furfangos góljával zárul a félidő

Bulatovic szépít, Görbicz nagy passza után a kapufa segíti ki a montenegróiakat. Grimsbö véd, szerencséje volt a norvég kapusnak. Megvan az első podgoricai két perc: Achruk ment le. Mörk belemenése után jöhet az ellenfél, véleményes ítélet… Neagu ötödször, 8-11, podgoricai dupla után kért időt Ambros Martín. Görbicz lépéshibája után jöhet a Buducsnoszt. Bulatovic nagy csel után köszön be, 9-11. Broch góljával zárul a félidő, reklamálnak a montenegróiak, hiába.

Magabiztos Győr, tanácstalan Buducsnoszt

Görbicz már 3 gólos! Lerohanás után talált be az irányító. Jaukovic 10 méterről lő mellé, ilyet csinálhat bármikor! Tomori már a második két percét kapja. Megtapsolta a bírókat a levonulás közben. Ujkic a szélről lő mellé, teljesen tanácstalan a Buducsnoszt. Görbicz a szélről megint, 5-10! Kapust cserél a Podgorica, Neagu szépít. Broch szedi össze a lecsorgót, 6-11.

Stabilan védekezik a Győr

Amorim már a harmadik gólját szerzi, szépen pörgette el a spanyol kapus fölött a labdát. Grimsbö nagyon jól véd ma, Broch pedig a vonalról talál be. 1-4 után ismét hárommal vezet a Győr, 4-7. Adzic időt kért. Labdaszerzés után Groot lőtt a kapu fölé, kár ezért nagyon. Brochot állítják ki a román bírók. Bulatovicnak szerencséje volt, Grimsbö csak belekapni tudott a labdába. Tomori harcol ki hetest, Görbicz belövi.

Zárkózik a Podgorica

Amorim bombáz a kapu fölé, a túloldalon a kapufa segítette ki Grimsböt. Mörk találja telibe a keresztlécet, majd Tomori kap két percet. Broch orra vérzik erősen, le is jön a pályáról a holland játékos. Emberelőnyben volt passzív a Buducsnoszt, miénk a labda. Groot lövi az 5. győri gólt, óriási cselt csinált a holland. Neagut nem tudjuk tartani, 4-5.

Bizonytalankodó Buducsnoszt

Keményen védekezik a Győr, nehezen találják meg a réseket a montenegróiak. Neagu szépít, de sokat lépett, így bosszankodhat. Grimsbö véd ismét, majd szívja a fogát, reméljük nem húzódott meg. Mörk bejátszása rossz, fordulhat az ellenfél. Tomori labdát szerez, és kilövi a jobb alsót. Neagu nem hibázik a vonalról, 2-4. Bódi a szélről ugrik be, de a kapus véd ezúttal. Kiss Éva bent maradt a hetes után a kapuban. Bulatovic lövi a 3. Buducsnoszt-gólt.

Jól kezdett a Győr

A fehér mezes Győr kezdte a meccset, az első magyar lövést védte Zoqbi de Paula. Hatos falat védekezik a Rába-parti gárda, Neagu lövését védte Grimsbö. Görbiczé az első gól, a szélről köszönt be a győri klasszis. Rossz montenegrói passz, de marad náluk a labda. Neagu egyenlít egy bombagóllal. Amorim lendületből érkezik, majd a kapus lábai között talál be, 2-1 ide! Bulatovic próbálkozását rúgja ki Grimsbö, majd Amorim lő óriási gólt.

Olvasói sztorik