Sport

Második budapesti győzelmére készül a Győr a final fourban

A hétvégén negyedik alkalommal rendezik meg a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét a Papp László Budapest Sportarénában, ahol másodszor lehet aranyérmes a Győri Audi ETO KC.

A győriek először 2013-ban nyertek BL-t, de akkor még oda-visszavágós rendszerben került sor a fináléra. A következő évben vezették be a nőknél is a négyes döntőt, amelynek azóta rendre a magyar főváros ad otthont. Az első tornán a Győr bizonyult a legjobbnak, a másodikat magyar csapat nélkül rendezték, a harmadik alkalommal, tavaly májusban hétméteresekkel veszítette el a finálét a kisalföldi együttes a román CSM Bucuresti gárdájával szemben.

A montenegrói Buducnost Podgorica és a macedón Vardar Szkopje mind a négy Final Fourba bekerült, de a szkopjeiek még egyszer sem jutottak el a végső sikerig.

Idén ugyanaz a négy csapat lett elődöntős, mint egy éve, ráadásul a párosítás is megegyezik az előző esztendeivel, vagyis a győriek a Buducnost Podgoricával találkoznak. Eddig 16 alkalommal játszottak egymással, négy döntetlen mellett kilencszer a Győr, háromszor a Buducnost győzött. A 2014-es döntőben a Győr 27-21-re diadalmaskodott.

A másik ágon a címvédő bukaresti csapat a Vardar Szkopjéval mérkőzik. Ez még csak a negyedik egymás elleni meccsük lesz, tavaly januárban és februárban a macedónok nyertek, a májusi elődöntőben pedig a románok bizonyultak jobbnak.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, a final four programja

Elődöntők (szombat):
Buducnost Podgorica (montenegrói)-Győri Audi ETO KC 15.15
CSM Bucuresti (román)-Vardar Szkopje (macedón) 17.45

Helyosztók (vasárnap):
a 3. helyért 15.15
döntő 17.45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik