Sport

Németh Zsanett ezüstérmes a birkózó-Eb-n

Németh Zsanett ezüstérmet nyert a nők 75 kilogrammos kategóriájában az újvidéki birkózó Európa-bajnokságon, miután a csütörtök esti döntőben kikapott a török Yasemin Adarttól. Az UTE kétszeres U23-as Eb-győztes versenyzője – aki a nyolc között német, az elődöntőben pedig moldovai ellenfelet győzött le – a fináléban technikai tussal maradt alul.

Némethé a magyar női birkózás második Eb-ezüstje, korábban Sastin Marianna lett második, még 2007-ban.

Próbáltam a döntőben is menni előre, támadni és eldobni a törököt, mert korábban egy ízben egy ilyen szituációból már sikerült betusolnom – most sajnos nem sikerült, de ettől még természetesen nagyon boldog vagyok. Még ő az erősebb, dolgozunk azon, hogy ez megváltozzon. Egy hónappal ezelőtt, az U23-as Európa-bajnokságon diadalmaskodni tudtam, most a felnőttek között hoztam egy ezüstöt: a következő célom, hogy ősszel az U23-as világbajnokságot megnyerjem!

– mondta a Magyar Birkózó Szövetségnek (MBSZ).

A 23 éves sportoló karrierje első érmét szerezte a felnőttek között, egyúttal az újvidéki Eb második magyar dobogós helyét érte el. A keddi nyitónapon a szabadfogású Veréb István harmadik lett a 86 kilogrammos súlycsoportban.

Fotó: Martin Gábor/MBSZ

Ajánlott videó

Olvasói sztorik