Sport

Birkózó-Eb: nem a magyarok napja volt a szerda

sleisz gabriella (sleisz gabriella)
sleisz gabriella (sleisz gabriella)

A szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában szereplő Lukács Norbert, a 97 kilogrammban érdekelt Szmik Attila és a nők 60 kilós súlycsoportjában szereplő Sleisz Gabriella is kiesett az újvidéki birkózó Európa-bajnokság szerdai versenynapján.

A három magyar közül Sleisz és Lukács a negyeddöntőben, Szmik pedig a selejtezőben kapott ki korábban, s közülük csak előbbinek volt lehetősége a javításra, miután legyőzője, a lett Anastasia Grigorieva bejutott a döntőbe.

Sleisz az ukrán Anhelina Liszakkal mérkőzött meg a vigaszágon a bronzmérkőzésért, ám nem járt sikerrel. A mérkőzésen a junior világbajnoki ezüstérmes ukrán akarata érvényesült, a magyarnak – a negyeddöntővel ellentétben – kevés esélye volt, riválisa 7-0-ra legyőzte őt.

A két szabadfogású nem került vigaszágra, ezzel mindhárom versenyző számára véget ért a kontinensviadal.

Az Eb-n péntekig a szabadfogásúak és a nők küzdenek az érmekért, a hétvégén pedig a kötöttfogásúak versenyeivel zárul majd a program. Csütörtökön a kétszeres U23-as Eb-győztes Németh Zsanett (75 kg), valamint Molnár József (61 kg) képviseli a magyar színeket Újvidéken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik