Sport

BL: magabiztos győzelemmel jutott Final Fourba a Győr

Meglepetésre kikapott a Győr Franciaországban, a Metz 32-31-es győzelmet aratott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A vendégek szerezték a meccs első gólját a visszavágón, de Nycke Groot és Eduarda Amorim találatai után már a Győrnél volt az előny.

A brazil játékos már a harmadik gólját szerezte a 14. percben, ezúttal a bal alsóba küldte a labdát, 6-3-at mutatott ekkor az eredményjelző.

Görbicz Anita parádés bejátszása után Yvette Broch köszönt be (10-6), ezt követően gyors francia duplával zárkózott a Metz.

Kari Aalvik Grimsbö bravúrja után Jana Knedlikova lerohanásból volt eredményes (14-10).

17-12-vel fordultak a csapatok, a második félidőben Görbicz csodálatos mozdulattal küldte a hosszú felsőbe a labdát, 21-14-nál eldőlni látszott a továbbjutás kérdése.

Tomori Zsuzsanna lélektanilag fontos pillanatban köszönt be, Grimsbö pedig hárított a túloldalon (23-18).

Nora Mörk rendezetlen védelem ellen lőtte a 24. győri gólt, összesítésben néggyel ment a Rába-parti gárda tíz perccel a visszavágó vége előtt.

Groot támadásban és védekezésben is nagyon hasznosan játszott, Görbicz szépségdíjas gólja pedig végleg eldöntötte a párharcot. Broch találatával zárult a mérkőzés, 28-22 lett a vége, a Győr jutott be a Final Fourba.

A negyeddöntő másik magyar résztvevője, a Ferencváros kettős vereséggel búcsúzott a további küzdelmektől.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó, végeredmény:

Győri Audi ETO KC–Metz (francia) 28-22 (17-12)
Továbbjutott a Győr 59-54-es összesítéssel. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik