Sport

Budapesten játszhat Andy Murray, a pénz nem lehet akadály

A skót teniszező felépülőben van, és lehet, hogy egy kisebb tornán térne vissza. Kínálkozik a budapesti, amelyet a Gazprom szponzorál.

Először rendeznek ATP-tornát áprilisban Budapesten. És a hosszabbitas.hu szerint egy igazán nagy dobással készülhetnek a szervezők. A portál szerint elképzelhető, hogy

pályára lép a világranglistát vezető Andy Murray is.

A skót tavaly novemberben vette át az első helyet Novak Djokovicstól, és mivel az év első felében kevés pontot kell megvédenie, egyelőre nincs is veszélyben a pozíciója, noha igen gyengén kezdte az évet. Az ausztrál openen például a legjobb 16 között búcsúzott. Egy hónapja, az Indian Wells-i torna óta nem játszott tétmeccset, és könnyen lehet, hogy az első rangosabb salakpályás tornát, a jövő heti monte-carlói versenyt is kihagyja sérülés miatt.

A napokban azt mondta:

Ha nem leszek százszázalékos, akkor türelmes maradok, és nem erőltetem az indulásomat, majd csak az utána jövő héten.

Azon a héten két versenyt rendeznek: az egyiket Barcelonában, a másikat pedig – a versenysorozat történetében először – Budapesten. A barcelonai viadal a rangosabb, ott Rafael Nadal a tizedik győzelmére készül, míg a budapesti tornán a legnagyobb név a jelenlegi állás szerint a világranglistán 17. francia Lucas Pouille lesz. Ő tavaly épp Nadal legyőzésével vált igazán ismertté az US Openen.

Murray tinédzserkora egy részét Barcelonában töltötte, az ottani ATP-tornán viszont egyszer sem ért el igazán jó eredményt. Ha nem csúcsformában tér vissza, akkor jó választás lehet számára a budapesti verseny. Sőt az iparági forrásokra hivatkozó hosszabbitas.hu szerint a megállapodás már meg is történt. A portál szerint óvatosan erre utal a Magyar Tenisz Szövetség két nappal ezelőtti Facebook-bejegyzése is.

A budapesti verseny névadó szponzora egyébként a legnagyobb orosz vállalat, a Gazprom.

Szóval a pénz valószínűleg nem lesz akadály.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik