Belföld

Orbán nemcsak focira, hanem teniszre is ad pénzt

tenisz(1)(1)(430x286)(1).jpg (tenisz)
tenisz(1)(1)(430x286)(1).jpg (tenisz)
A kormány támogatja, hogy ATP-tornát rendezzünk.

A Magyar Közlönyben jelent meg az az Orbán Viktor által jegyzett határozat, amely szerint az ATP World Tour 250-es verseny idei rendezéséhez ideiglenes létesítményeket állítanak fel. Erre 461 milliót szánnak. Varga Mihály gazdasági miniszternek és Balog Zoltán erőforrás-miniszternek kell gondoskodnia arról, hogy a pénzt a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) azonnal megkapja. A határozat szerint később külön 237,5 millióba kerül, hogy az ideiglenes létesítmények felállítása után az eredeti állapotot helyreállítsák.

A Magyar Tenisz Szövetség fideszes elnöke, Szűcs Lajos már tavaly nyáron bejelentette, hogy ATP verseny lesz (meg WTA Tour is) Budapesten. Az ATP jogtulajdonosa, Ion Tiriac román üzletember és korábbi Dk-játékos a tornát Bukarestből hozza át. Bár megsértődött, nem ingyen.

A mostani közlöny csak hivatkozik arra a korábbi határozatra, amely szerint az ATP 250 World Tour férfi tenisztorna jogdíjainak, engedélyezési díjainak és a jog megszerzéséhez szükséges költségek megfizetésére 430 ezer eurót (több mint 130 millió forintot) és mintegy 230 millió forintot ad a kormány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik